Han slutar i reklamfilmerna – efter nakenshowen

1 av 2
NÖJE

Kenny Solomons – även känd som den snabba killen i Bredbandsbolagets reklamfilmer – slutar som företagets ansikte utåt.

Enligt källor till Aftonbladet är det nakenshowen och hur den uppmärksammades i Kommunalskandalen som är anledning till att kontraktet avslutas just nu.

Bredbandsbolaget nekar till uppgifterna – och menar att det är ett sedan länge planerat avslut.

Han strippar i Tony Irvings nakna scenshow på Metropol Palais i centrala Stockholm. Och har varit Bredbandsbolagets ansikte utåt som den snabba killen i reklamfilmerna i sex år.

Efter Aftonbladets avslöjande i dag om av fackförbundet Kommunal använt medlemmarnas pengar för att finansiera krog- och konferensverksamhet och dragit in pengar på porrshow i fackförbundets lyxkrog slutar modellen och skådespelaren Kenny Solomons med reklamjobbet.

Slutar efter nakenskandalen

I ett Facebook-inlägg skriver Solomons, som just nu befinner sig utomlands:

– Halvvägs upp på en jäkla bergstopp får jag äntligen en sekunds wifi-uppkoppling för en kostnad av 25 dollar i timmen, och upptäcker att jag verkar ha blivit en del av en nyhetsskandal i dagens Aftonbladet. Naken chock? Kära någon!

Enligt källor till Aftonbladet petas Kenny Solomons efter skandalen nu från sitt kontrakt med internetleverantören.

Men Bredbandsbolaget tillbakavisar uppgifterna.

– Det finns inget samband mellan krogshowen och att han slutar. Han har haft ett exklusivitetsavtal som löper ut nu den 8 februari, säger Aron Samuelsson, presschef på Bredbandsbolaget.

Bredbandsbolaget: Känt sen tidigare

Samuelsson uppger att de sedan tidigare vetat om att han medverkar i krogshowen, att det inte har varit ett problem och inte är det nu heller.

– Det finns ingenting i den artikeln som kom i dag om krogshowen som inte var känt för oss sedan tidigare. Nu har vi jobbat i sex år och det känns lagom för båda parter, säger han.

Kenny Solomons publicerade lite senare ett även till inlägg där han meddelar att han nu slutar:

– Efter sex år som den snabbaste mannen på tv kommer jag nu inte längre att vara snabb i fiberoptisk mening, men jag lovar att vara snabb på andra sätt. Tack för en underbar resa. Jag hade otroligt kul och uppskattar alla, skriver han och avslutar senare med:

– Som ordspråket lyder, alla goda ting måste komma till ett slut.

”Vill inte stänga dörren”

Aron Samuelsson på Bredbandsbolaget säger att han känner till att han skrivit om det avslutade kontraktet.

– Jag vet att han har gjort en uppdatering på Facebook, och jag tycker kanske att han hade kunnat vänta med det och jag vet inte varför han har gjort det nu. Det har varit känt att det har varit tidsbestämt. Och det är inte uteslutet att han kan göra fler jobb efter att avtalet har köpt ut. Vi vill inte stänga dörren, säger han.

Det senare inlägget försvann senare under onsdagen från Faceboook.

Aftonbladet har sökt Kenny Solomons för en kommentar, men utan resultat.