Ozzy Osbourne: ”Han var en av de stora”

Berättar i en intervju hur David Bowies död ”knockade skiten” ur honom

1 av 2 | Foto: ANNA TÄRNHUVUD
Ozzy Osbourne.
NÖJE

Familj, vänner, fans och den internationella artistseliten sörjer giganten David Bowie.

Rocksångaren Ozzy Osbourne berättar för Rolling Stone Magazine hur hans död chockade honom.

– Det knockade skiten ur mig, säger han.

Ozzy Osbourne hade likt de flesta andra ingen aning om att David Bowie var sjuk i aggressiv levercancer, en kamp han utkämpade i hemlighet i 18 månader.

I en längre intervju med Rolling Stone Magazine berättar Black Sabbath-sångaren på onsdagen hur beskedet om hans död "knockade skiten ur honom". Att David Bowie nu lämnat ett stort hål efter sig i branschen.

– Han var en av de stora, säger han till musiktidningen.

Osbourne stod inte Bowie nära, men har likt många andra en slags relation till honom. Han minns också hur han sett honom vid olika tillfällen och sammanhang genom åren. En gång på ett AA-möte, berättar han för Rolling Stone Magazine.

”Alla dör omkring mig”

Tidigare ska Ozzy Osbourne även ha hört talas om att skälet till att världstjärnan slutade turnera var för att han fått två hjärtattacker, men konstaterar att det tydligen var cancer.

David Bowie avled söndagen 10 januari i stillhet omringad av sina närmaste familj, 69 år gammal.

Så sent som i förra veckan dog också Ozzy Osbournes nära vän, Motörhead-sångaren och Ian ”Lemmy” Kilmister, även han i cancer. Rockikonen ska under lång tid ha tampats med allvarliga hälsoproblem. Han blev 70 år.

– Alla dör omkring mig, men jag är i den åldern, säger Osbourne under intervjun och svär senare åt att det sker med allt kortare mellanrum.