Céline Dions man död efter lång tids sjukdom

René Angélil blev 73 år gammal

1 av 3
NÖJE

Céline Dions make René Angélil avled på torsdagsmorgonen, 73 år gammal.

René Angélil har kämpat i flera år mot cancer.

Céline Dions man René Angélil har avlidit efter en lång tids sjukdom. Det säger en representant för sångerskan på stjärnans officiella Facebooksida.

”Det är med stor sorg som vi meddelar att René Angélil gick bort i sitt hem i Las Vegas efter en lång och modig kamp mot cancern. Vi ber er respektera familjens sorg under denna svåra tid”, skriver representanten.

René Angélil var inte bara Céline Dions make. Han har även varit hennes mentor och manager.

Ville dö i hennes armar

Angélil var drabbad av en allvarlig form av strupcancer och har genomgått flera stora operationer för sin sjukdom. Första gången han drabbades av cancer var 1999.

2014 tog Céline Dion, 47, en paus från karriären för att lägga all sin fokus på att ta hand om sin make och sina barn. I fjol började hon uppträda igen på Ceasars Palace i Las Vegas.

– René vill att jag ska genomföra showerna och göra intervjuer. Men han blir galen när jag inte är hemma hos honom också. Först ville jag inte jobba, jag behöver inte göra det. Mitt främsta jobb är att berätta för min make att vi har det bra: ”Jag kommer att ta hand om våra barn. Du kommer att vaka över oss från en annan plats”, sa hon till USA Today i augusti förra året.

I samma intervju berättade hon att familjen hade börjat ställa in sig på slutet.

– ”Är du rädd?”, frågade jag. ”Jag förstår det, berätta för mig”. Och René sa: ”jag vill dö i dina armar”. Okej, absolut, jag kommer att vara där, du ska dö i mina armar.

Har tre barn tillsammans

Sångerskan och Angélil har tre gemensamma barn, René-Charles, 14, och de 5-åriga tvillingarna Nelson och Eddy. René Angélil har även vuxna barn från ett tidigare förhållande.

Paret gifte sig 1994, men träffades första gången 1980. Då var Céline Dion bara 12 år. Kärleksrelationen inleddes först 1987.

René Angélil blev 73 år gammal.

ARTIKELN HANDLAR OM