Musiksverige sörjer Carina Jaarnek

1 av 8
NÖJE

Carina Jaarneks hastiga död chockar dansbandssverige.

– Herregud, det är mycket tragiskt, säger Bert Karlsson.

Den folkkära dansbandssångerskan Carina Jaarnek somnade in hastigt i går kväll efter en hjärnblödning, bekräftar hennes make för Nöjesbladet.

Nu sörjs sångerskan av musiksverige.

– I början av vår karriär såg vi upp till de banden som hållit på ett tag, man tittade och lärde sig. De gånger jag träffade henne var hon alltid väldigt glad och härlig. Och en duktig sångerska, säger Arvingarnas frontman Casper Janebrink.

Robert Wells skriver på Facebook:

”Mycket, mycket sorgligt att denna tjej redan nu lämnat sång- och musikervärlden. RIP Carina Jaarnek”.

”I chock”

Thorleif Torstensson, som var på julturné med Carina så sent som i december 2015, är i chock. Han och Carina hade telefonkontakt för drygt en vecka sedan.

– Det här är ofattbart för mig. Jag fattar fortfarande inte. Hon var en underbar människa med ett jättestort hjärta.

Glad och go' och en fantastisk sångerska som älskade att stå på scen säger Thorleifs-sångaren.

Sten Nilsson från Sten och Stanleys var också med under julturnén, och arbetade med Carina Jaarn­eek i många sammanhang.

– Man blir påmind om hur skört livet är. Det var med bestörtning jag fick det här beskedet, säger Sten Nilsson

– Herregud, det är mycket tragiskt. Hon var en alldeles utmärkt artist och en positiv person. Hon klarade sig på musiken och det är bra gjort, säger Bert Karlsson som jobbade med Carina för drygt tio år sedan när hon var signad till hans skivbolag.

”Ett väldigt tungt besked”

Lasse Sigfridsson och flera andra artister är nu på Gran Canaria för att uppträda på dansgalan Dansegalla.

– Det här är en fruktansvärd tragedi att hon gått bort i så unga år. Hon är en väldigt kär vän och kollega till mig. Jag befinner mig på Gran Canaria nu där hon har varit med de senaste åren, vi har sjungit tillsammans där och hon är med på en av mina plattor. Hon var en go'

, härlig och ödmjuk människa och en fantastisk sångerska. Det är ett väldigt tungt besked. Jag tänker naturligtvis på hennes make Niels, barn och barnbarn i dag, säger Lasse Sigfridsson.

Och fortsätter.

– Vi kanske tar upp det på något sätt, jag vet inte hur. Det är inte bara jag utan väldigt många här nere som är här och som har jobbat ännu mer med henne än vad jag har gjort. Vi får se vad vi kommer fram till men just nu är vi bara väldigt gripna och tagna, säger han.

”Hon hade inga fördomar om oss”

I ett meddelande till Nöjesbladet skriver artisten Peter Jezewski om sin vän och kollega.

”Med stor bestörtning och sorg i hjärtat tog jag emot beskedet om Carina Jaarneks bortgång som jag haft förmånen att få jobba mycket med, en fin människa och fantastisk sångerska”.

Kim Kärnfalk, var en av sångerskorna i det splittrade bandet Friends:

– Jag kände inte Carina väl, men hon var så målmedveten, stark i sin position, och alltid så otroligt trevlig. Och hon hade inga fördomar om oss i Friends fast vi var ett ”dokusåpaband”. Det var det andra som hade. Därför tog det här mig hårt, och det måste vara fruktansvärt för hennes ­familj, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM