Tv-producent mördad

Hon hade blåmärken runt nacken

1 av 2 | Foto: INSTAGRAM
Anne Swaney.
NÖJE

ABC producenten Anne Swaney hittades mördad i fredags morse, efter ett yogapass.

Producenten var på semester i Belize och hennes kropp hittades i floden Mopan.

Polisen misstänker även våldtäkt.

Det var under fredag morgon som ABC-producenten Anne Swaney, 39, hittades död i Mopan river, Belize, enligt Daily Mail. Anne var på semester i Belize och bodde på resorten Benque Viejo när det tragiska mordet inträffade.

Under torsdagsmorgonen gjorde Anne yoga vid floden Mopan, samma flod som hennes kropp hittades i. När en guide under dagen hittade Annes yogamatta och andra personliga tillhörigheter vid strandkanten, larmade guiden polisen.

Sökning med hundar

En sökning med hundar genomfördes under torsdagskvällen, men kroppen hittades inte förrän på fredag morgon. Anne Swaneys lik var enbart klädd i en bh när kroppen hittades.

Polisföreståndare Daniel Arzu misstänker att Anne Swaney blivit våldtagen.

– Hon hade blåmärken runt nacken, vilket tyder på att offret kan ha blivit strypt, eller i alla fall gjort motstånd, säger han till Daily Mail.

En utredning är startad och en obduktion är inledd, enligt Chicagoist.

Exekutiv producent

Anne Swaney jobbade som exekutiv producent för online-verksamheten på ABC. John H. Idler, ordförande över ABC7, beskriver henne för Daily Mail som en innovativ och positiv person.

– Hon var en vägvisare inom digital nyhetsproduktion och var en av de första anställda på webben.
– Anne hjälpte ossutveckla vår verksamhet och nyhetsplattform, men det viktigaste är att Anne var en snäll person som alltid hade ett leende på läpparna och en positiv attityd.