"Pang i plugget"-stjärnan i fängelse

1 av 3
Serien ”Pang i plugget” — eller ”Saved by the bell” som den hette på engelska.
NÖJE

Nu får "Pang i plugget"-stjärnan Dustin Diamond, 39, skaka galler.

I december dömdes han till fyra månaders fängelse för att ha knivhuggit en person.

I fredags började han avtjäna sitt straff.

90-tals klassikern "Pang i plugget" skådisen Dustin Diamond, 39, påbörjade i fredags sitt fyra månader långa fängelsestraff, enligt Us Weekly. Hans vistelse på fängelset Ozankee County i Wissconsin är resultatet av ett barbråk som ägde rum i juni förra året. Där drog Dustin kniv mot en man, som dock inte fick några livshotande skador. Stjärnan påstod vid sitt första uttalande ha dragit kniv i självförsvar gällande sig själv och fästmön Amanda Schutz.

Överklagade

I december tog Diamond tillbaka sitt överklagande och i stället hävdade att han trodde att bråket skulle ta slut om han tog fram kniven.

– Jag ber verkligen om ursäkt till alla inblandade, sa Diamond i domstol, enligt Us Weekly.

– Det var det värsta jag varit med om, jag har inte tänkt på något annat de senaste sex månaderna. Jag trodde att bråket skulle sluta, mannen visste inte ens att han hade blivit knivhuggen, så hur skulle jag veta det?

Ska betala skadestånd

Dustin Diamond fälldes för innehav av dolt vapen och förargelseväckande beteende. Fästmön Amanda Schutz blev även hon vid ett senare tillfälle dömd för förargelseväckande beteende. De båda ska även betala skadestånd på 13 598 kronor till det knivhuggna offret.

ARTIKELN HANDLAR OM