Östermalmsladyn får praktik på tidning

1 av 4 | Foto: ALL OVER PRESS
Tone Bernadotte Oppenstam, känd från TV4-serien ”Ladies på östermalm”.
NÖJE

Östermalmsladyn Tone Bernadotte Oppenstam, 46, kommer få en övervakare från Frivården efter att hon avtjänat sitt fängelsestraff.

Nu överklagar hon det beslutet.

En anledning: hon har fått praktikplats på lyxtidning när fängelsestraffet är avverkat.

2014 dömdes Tone Bernadotte Oppenstam, 46, känd från TV4:s realityserie ”Ladies från Östermalm”, för grovt skattebrott och grova bokföringsbrott i Svea hovrätt. Straffet blev två år och nio månader i fängelse och fem års näringsförbud, men Oppenstam överklagade domen i Högsta domstolen. Där fick hon nej till prövningstillstånd.

Avtjänar straff

Sedan i höstas avtjänar hon sitt straff på kvinnofängelset Färingsö utanför Stockholm. Riktlinjerna inom Kriminalvården säger att den som dömts till fängelse i två år eller mer ska ha en övervakare efter den villkorliga frigivningen. Både Kriminalvården och Övervakningsnämnden beslöt i höstas att Östermalmsladyn ska ha en övervakare från Frivården då fängelsestraffet är avtjänat, den 9 juli 2017. Övervakningen ska pågå i ett år.

Tone Bernadotte Oppenstam anser att hon straffas dubbelt upp då kontrollinstansen Kronofogden även ska se till att näringsförbudet hålls.

– Vad är det Frivården ska kontrollera som inte den andra kontrollinstansen kan?, skriver hon i överklagandet till tingsrätten.

Erbjuden praktikplats

Hon pekar på flera faktorer varför en övervakning inte ska vara nödvändig.

Bland annat har en liknande dom i Västsverige rivits upp, hon har ordnade familjeförhållanden, och dessutom har hon blivit erbjuden praktikplats/provanställning i ett tidningsbolag, GATE.

Nöjesbladet har sökt Östermalmsladyns advokat samt chefen för tidningen Gate Report, som har avböjt att kommentera erbjudandet om praktikplats.

Tidningen Gate Report beskriver sig själv som Sveriges största affärs- och livsstilsmagasin för flygresenärer, den distribueras gratis på samtliga inrikesgater på landets största flygplatser. Den senaste tidningen innehåller bland annat reportage om champagnens historia, gourmetmat, resor till USA och alperna.

Tone Oppenstam la 2015 till namnet ”Bernadotte”. Och blev därmed, tillsammans med 45 andra personer i Sverige, namne med kungafamiljen.

Förgyll ditt liv och Facebookflöde med roliga, intressanta och kittlande nöjesnyheter - följ Nöjesbladet på Facebook 

ARTIKELN HANDLAR OM