Dermot Clemenger om sina okända krafter

1 av 4
NÖJE

Efter en natt på Bogesunds slott hittade Dermot Clemenger sina mediala krafter.

Nu gör han premiär som medium när ”Det okända” är tillbaka i rutan.

– Jag vill gärna utforska det mer och ta reda på om det är på riktigt, säger han.

Dermot Clemenger, 42, kunde detaljerat beskriva alla de andar som befann sig i slottets olika rum. Kön, ålder och kläder kom till honom. Men han ville inte riktigt tro på det själv.

– Jag var skeptiker nummer ett. Jag trodde inte ett dugg på andra sidan. Men gick därifrån och var nyfiken på vad som hade hänt, säger han.

Det var som gäst i programmet ”En natt på slottet” som Dermot fick besöka slottet utanför Vaxholm. Där väntade mediet Lena Ranehag på att få uppleva andevärlden med svenska kändisar.

– Det började med en övning som hette ”Hitta ditt inre hus” och redan där började jag få ont i huvudet. Jag tänkte att det var den långa inspelningsdagen. Men sen när vi gick en vandring i slottet kände jag av olika energier, säger Dermot Clemenger.

Blev helt omtumlad

Dermots mottaglighet gjorde Lena Ranehag helt omtumlad och han fick därefter förfrågan att vara med i TV4:s ”Det okända” och tackade ja. Där fick han i sin tur ännu mer bekräftelse på de han såg och kände.

– Jag berättar bland annat att en man ska vara försiktig med ryggen. Det visade sig efteråt att han har ryggproblem. Hur skulle jag kunna veta att han har det?

Trots all bekräftelse och en roll i programmet är Dermot fortfarande sökande efter mer kunskap.

– Jag vill gärna utforska det mer och ta reda på om det är på riktigt. Jag litar inte till 100 procent på detta, säger han.

Brodern dog i bilolycka

Det som lockade Dermot till slottet trots hans tvivel på andra sidan, var hans döde bror.

– Min bror gick bort i en bilolycka när jag var 17 och det var jag nyfiken på. Lena berättade detaljer för mig som hon aldrig kunnat veta. Som vilken årstid det var, vägunderlaget, bilens färg och märke, säger han.

Själv har han aldrig försökt få kontakt med sin bror.

– Jag som person har lätt att bli fanatisk och vill veta allt. Men just detta har jag varit väldigt försiktig med. Jag känner inte att jag är där än med den kontrollen, säger Dermot Clemenger.