Holknekt: ”Det kastades in falska handgranater”

1 av 4 | Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
Per Holknekt hann med 32 år inom modeindustrin. Nu lämnar han senaste projektet och sadlar om.
NÖJE

Falska handgranater kastades in på Per Holknekts tomt.

Det berättar designern i Marcus Birros podcast ”Radio Birro”.

– Jag blev nedslagen på öppen gata och jag blev hotad till livet i omgångar, säger han.

Efter otroheten mot Lena Philipsson fick Per Holknekt mycket hat. I podcasten ”Radio Birro” berättar han nu om misshandeln och mordhoten. Men också om hur det kastades in falska handgranater på hans tomt.

– När jag skulle föreläsa första gången efter det var jag ju absolut livrädd. Då tänkte jag att nu har de kommit för att avrätta mig, säger Per Holknekt.

Just den föreläsningen blev fullsatt. I podcasten beskriver Holknekt det som att ”folk stod på varandras axlar”. Men försvarstalet han planerade blev inte av.

– Det finns en stor seger i att bara lägga sig platt. Jag vill inte kalla det för att pudla utan bara säga som det är.

Ofrivillig feminist

Vidare i podcasten berättar Per Holknekt hur nära relation han har med sin dotter och hur han ofrivilligt blivit kallad för feminist.

– Jag vill att min dotter ska få komma till sin rätt i verkligheten och bli sitt bästa jag. Vad har hon för motstånd i samhället i dag som jag som man saknar. Så i det har väl jag då ofrivilligen blivit kallad för någon slags feminist. Vilket jag säkert är men inte kallar mig, säger han.

Det var 2012 som Per Holknekt och Lena Philipsson separerade efter två års äktenskap.

Vill du få ett intressantare och glittrigare Facebookflöde? Följ Nöjesbladet på Facebook och bli fantastiskt allmänbildad på kuppen 

ARTIKELN HANDLAR OM