R Kelly blev sexuellt utnyttjad av släkting

Foto: All over press
R. Kelly.
NÖJE

Rapparen och R'n'B stjärnan R Kelly blev sexuellt utnyttjad som barn.

Övergreppen skedde av en kvinnlig släkting och började när han var åtta år.

Rapparen har i dag förlåtit förövaren.

I en intervju med GQ Magazine berättar artisten R Kelly att han blivit sexuellt utnyttjad av en släkting. Utnyttjandet började när R Kelly var åtta år och pågick tills hans sena tonår.

Artisten ska dock ha förlåtit släktingen som utsatt honom för de sexuella handlingarna.

– Nu när jag har blivit äldre och tittar tillbaka, förstår jag att det inte kan ha handlat om bara jag och dem. Det handlar om dem när de var yngre och vad någon äldre utsatte dem för.

–Jag ser det som en slags generations förbannelse som går igenom familjen, säger R Kelly till GQ Magazine.

Kelly berättar vidare att övergreppen gjorde honom mer sexuellt medveten och sexuellt aktiv än vad man ska vara i den åldern.

Han känner dock inget hat mot sina förövare.

– Nu när jag är äldre har jag lärt mig att förlåta dem. Var det fel? Absolut. Men det är en familjemedlem som jag älskar. Om jag ska vara ärlig, så om min mamma hade sagt att hon hade mördat någon, hade jag inte kunnat säga att hon definitivt ska sitta i fängelset. Det är bara något jag inte gör.

R Kelly blev 2008 friad från de 14 barnpornografibrott han gripits för. Anklagelserna grundade sig från en grov sexvideo från 2002, där R Kelly anklagades för att ha haft sex med en minderårig. Kelly hävdade att det inte var han som var med i videon.

ARTIKELN HANDLAR OM