Tv-profilen Bengt Feldreich, 90, döms till böter

Bengt Feldreich, 90,
NÖJE

Tv-profilen Bengt Feldreichs ”Stockholmstouch” i trafiken slutar med dagsböter i tingsrätten.

– Jag menade inte att smita, har han tidigare sagt.

Legendariske SVT-julprofilen Bengt Feldreich, 90, bland annat känd som berättarröst i ”Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul” åtalades i höstas misstänkt för att ha smitit från en trafikolycka efter att ha kört på en bärgningsbil bakifrån. Det skedde i början av oktober i höjd med Tranebergsbron på väg mot Alvik.

Ingen person skadades men tv-profilens bil fick omfattande plåtskador och en blinkers krossades. Bilen som blev påkörd fick plåtskador och flera bildelar ska ha spridit sig på vägbanan.

Vittnen från olycksplatsen tog upp jakten på tv-profilen hem till hans bostad.

Bengt Feldreich har tidigare sagt till Nöjesbladet att han inte menade att smita.

Han förnekade brott men medgav att han kört på fordonet.

– Jag uppfattade det som att jag körde på en bil lätt bakifrån, en så kallad Stockholmstouchning. Det var tuff trafik och det hade varit farligt att stanna.

Rättegången var planerad att hållas i februari. Men då Bengt Feldreich erkänt gärningen under en handläggning vid Solna tingsrätt kunde målet avgöras redan nu.

Solna tingsrätt dömde på fredagen tv-profilen på det sätt som åklagaren gjort gällande, för obehörigt avvikande från trafikolycksplats, efter att ha kört på och skadat ett annat fordon. Målet får stöd av förhör med vittnen på plats.

Påföljden blir 40 dagsböter á 190 kronor, totalt 7 600 kronor. Feldreich ska också betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Nöjesbladet har sökt Bengt Feldreich.

ARTIKELN HANDLAR OM