Céline Dion tog ett sista farväl av sin make

Kistan bars ut till Céline Dions låt ”Pour que tu m'aimes encore”

1 av 2 | Foto: reneangelilcommemoration.com
Céline dion och sonen under makens begravning.
NÖJE

Nu har Céline Dion tagit ett sista farväl av sin make René Angélil, som gick bort i förra veckan efter en lång kamp mot cancern.

Begravningen ägde rum i samma kyrka som paret gifte sig i för 22 år sedan.

Tusentals sörjande var på plats.

I går stod Céline Dion i flera timmar vid sidan av sin make René Angélil, som låg i en öppen kista under likvakan i Notre-Dam Basilica i Montreal. I dag var det dags för ett sista farväl.

Kyrkan är den samma som paret gifte sig i 1994, enligt Renés önskemål.

Begravningen började klockan 15, lokal tid, alltså klockan 21 i Sverige. Fans över hela världen kunde följa ceremonin direkt online. Den sändes också på stora tv-skärmar utanför kyrkan.

Tusentals sörjande

Många musiker, kändisar och politiker fanns på plats i den fullsatta kyrkan. Enligt Tmz fanns tusentals sörjande på plats.

Vid 21.20 klev Céline Dion in i kyrkan tillsammans med sina barn och sin mamma. Det gjorde de till tonerna av Dions låt ”Trois Heures Vingt”. Det är en av tre Dion-låtar som spelades på begravningen, som René själv har valt ut.

Céline Dion lade en blomma, som vilade på en kudde, på hans kista innan hon satte sig ned i kyrkan.

Sonen höll tal

Parets 14-årige son, René-Charles, höll ett avskedstal till sin pappa, på både franska och engelska.

– 15 år är inte en lång tid att lära känna sin pappa på. Du hade ett upptaget liv, men vi lärde känna varandra genom golf, poker, rökt kött och annan underbar mat. Vi kom närmare och närmare varandra ju längre tiden gick och du lämnade mig nu med massa fina minnen, som jag kan dela med mina yngre bröder, sa han, varpå Céline Dion fick ett leende på läpparna.

I slutet av begravningen böjde sig Céline Dion ned över sin makes kista och tog ett tårfyllt farväl. Sedan följde hon och den övriga familjen med när kistan bars ut ur kyrkan till sångerskans låt ”Pour que tu m'aimes encore”, på svenska ”Så att du fortfarande älskar mig”.

Drabbad av dubbel sorg

René Angélil dog av en allvarlig form av strupcancer. Han förde en lång kamp mot sjukdomen. Första gången han drabbades av cancer var 1999.

Céline Dion och Angélil har tre barn tillsammans, René-Charles och de 5-åriga tvillingarna Nelson och Eddy. Angélil var inte bara Céline Dions make, han har även varit hennes manager.

Bara två dagar efter makens död fick Céline Dion ännu ett tragiskt besked. Hennes bror Daniel Dion hade dött. Även han av cancer.

René Angélil blev 73 år gammal.

ARTIKELN HANDLAR OM