Oscarsgalan ändrar sina regler - dubbel mångfald år 2020

Foto: AP
Akademiens ordförande Cheryl Boone Isaacs
NÖJE

Akademin för Oscarsgalan har vaknat.

Nu kommer några ändringar för att främja mångfald inom akademin.

Målet är att dubbla antalet kvinnor och mångfald till år 2020.

Ingen lär ha missat den stora fejden, angående att årets nominerade till Oscarsgalan enbart består av vita skådespelare.

I ett pressutskick i fredags utlyste ”Akademin för rörlig bild och vetenskap” att de lagt till några ändringar till sina regler, enligt thewrap. Anledningen med ändringarna är att främja mångfald i akademinsmedlemskap.

Den största ändringen är regeln för livslång rösträtt i anknytning till akademins medlemskap. Regeln går ut på att medlemmarnas rösträtt begränsas till 10 år. Om medlemmen under de tio åren har varit aktiv inom rörlig bild under de tio åren, förnyas medlemskapet. Den nya regeln kommer inte att träda i kraft förrän nästa år, men medlemskapen kommer efter årets Oscarsgala att successivt anpassas till den nya reglerna.

Till förändringen hör också, som Akademin skrivit i pressutskicket, en ambitiös och global kampanj för att identifiera och rekrytera kvalificerade nya medlemmar som representerar stor mångfald.

Den nuvarande ordförande, Cheryl Boone Isaac är den enda afro-amerikanska medlemmen, av de 51 medlemmarna i akademin.

Något annat som också lovats i pressutskicket är att i akademins verkställande kommitté ska ta in minoritetsmedlemmar. Målet med de nya reglerna är att dubbla antalet kvinnor och mångfald till 2020.

ARTIKELN HANDLAR OM