Lernström övervägde att hoppa av ”Idol”

Tackade ja till ännu en säsong av ”Idol” när namnen i den nya juryn blev klara

1 av 2
Pär Lernström tvekade till att vara med i ännu en säsong av ”Idol”.
NÖJE

Pär Lernström övervägde att hoppa av ”Idol”.

Inte förrän han fick veta vilka som ingår i den nya juryn tackade han ja till en fortsättning.

– Jag fick veta det nånstans i mellandagarna, det var bra för då kunde jag i lugn och ro fatta beslutet om att springa vidare på en säsong till, säger han.

Efter fyra säsonger av ”Idol” tvekade Pär Lernström, 35, över en fortsättning. Laila Bagge, Alexander Bard och Anders Bagge hade redan meddelat att de skulle hoppa av.

Därför vägrade programledaren att skriva på för ännu en säsong förrän han visste vilka som skulle ingå i den nya juryn.

– Mitt under det här arbetet så har också jag tagit ett beslut om jag ska fortsätta med det här programmet. Då vill man gärna veta vilka man ska sitta med, men det har varit superhemligt, på en nivå som har varit så att "du får veta när det finns aktuella namn", säger Lernström.

Fick veta i mellandagarna

Trots att TV4 har arbetat med att plocka fram en ny jury i nästan ett år fick Pär Lernström inte veta namnen i den nya juryn, Fredrik Kempe, 43, Nikki Amini, 31, och Quincy Jones III, 47, förrän i mellandagarna.

– Det var bra för då kunde jag i lugn och ro fatta beslutet om att springa vidare på en säsong till vilket känns jättehärligt. Med det här gänget så känns det faktiskt superbra.

Så du var inte med på några auditions?

– Nej, och det var lite medvetet från min sida också. Eftersom jag inte visste om jag skulle fortsätta så ville jag absolut inte ha någonting med det här arbetet att göra. Däremot var jag ju nyfiken och försökte fråga, men det var väl också därför som jag hölls lite på halster, säger Pär Lernström.