Båtverkstad stämmer Runar Sögaard

Runar Sögaard i pengatrubbel – igen.
NÖJE

Häromveckan fick Runar Sögaard en skatteskuld på nästan 400 000 kronor.

Nu har han hamnat i ytterligare ekonomisk knipa på grund av sin lyxbåt.

När predikanten Runar Sögaard, 48, lämnade in sin motorbåt på en båtverkstad för att frostsäkra motorn samt få drevet monterat upptäckte firman att drevet var trasigt. Senare upptäckte verkstaden också att motorn var trasig och enligt en stämningsansökan som båtverkstaden lämnat in till Nacka Tingsrätt gick Runar Sögaard med på att företaget skulle åtgärda de fel som upptäckts.

Men när han fick en faktura på 32 315 kronor ska han delvis ha bestridit fakturan, allt enligt stämningsansökan.

”Detta känns inte bra alls”

I ett mejl till båtverkstaden skrev han bland annat:

”Det pris jag fick och godkände var drygt 16 tusen kronor. När jag efter många kontaktförsök fick tag på er så blev jag informerad om att det var läckage och att det var packningar som behövde bytas”

Och fortsätter.

”Detta sade ni handlade om max ”ett par tusenlappar”. Nu har ni en faktura på det dubbla (!) beloppet av vad jag godkände. Detta känns inte bra alls! Hur löser vi detta?”

Men båtverkstaden menar att någon sådan överenskommelse inte har funnits.

Har en skatteskuld

Utöver kostnaden för reparationen tillkommer bland annat kostnader för förvaring av båten och totalt krävs Runar Sögaard på 49 735 kronor plus ränta för händelserna som ska ha skett mellan 2014-2015.

Häromveckan beslutade Förvaltningsrätten att Runar Sögaard måste betala en skatteskuld på 391 220 kronor. Det var i slutet av 2012 som hans bolag sattes i konkurs. Som enda ledamot i bolagets styrelse tvingas han stå för den uteblivna skatten.

Förra året dömdes Runar Sögaard även till två månaders fängelse för bokföringsbrott men i stället för att skaka galler fick han sin ansökan om fotboja beviljad.

Nöjesbladet har sökt Runar Sögaard.

ARTIKELN HANDLAR OM