Gjorde nazihyllning – skyller på vinet och vägrar be om ursäkt

Panteras Phil Anselmo i naziskandal – igen

1 av 4
Phil Anselmo.
NÖJE

Han har pudlat efter tidigare naziutspel.

Men på en konsert nyligen gjorde Panteras Phil Anselmo det igen: höjde handen i nazihälsning och skrek ”vit makt”.

Nu vägrar han be om ursäkt – och skyller på sitt vin.

Den forna Pantera-sångaren Phil Anselmo har skapat skandal förr, bland annat med ett vit makt-tal under en konsert 1995.

Då tvingades han be om ursäkt, men slitningarna har blivit så stora att de forna bandkollegorna, däribland Vinny Paul, har tagit öppet avstånd från honom.

Men nu doppar han pennan i nazibläcket igen, skriver Loudwire.

Efter välgörenhetsspelningen Dimebash i Hollywood för en vecka sedan, där även Dave Grohl och Metallicas Robert Trujillo spelade, har han nu skapat ytterligare raseri bland fans efter att ha gjort en nazihälsning från scenen.

”Din rasistiska skithög”

Ett Youtubeklipp visar händelsen och hur sångaren skriker ”White power” efteråt.

Personen som lagt upp klippet, ”Chris R”, är ett av de besvikna fans som rasar mot händelsen: ”Jag tycker att folk förtjänar att se detta. En otroligt sorglig händelse som förstörde min kväll. Detta är inte vad Pantera handlar om. Fullständigt olämpligt, jag kan se varför Vinny Paul inte vill ha något med honom att göra. Phil Anselmo, din rasistiska skithög!”

Ber INTE om ursäkt – skyller på vin

”Okej hörni, jag är skyldig en förklaring, men helvete, jag skämtade. Förklaringen till skämtet är att jag drack vitt jävla vin, hahaha, av alla jävla saker. Några av er behöver bli lite tåligare. Det finns gott om jävlar att hacka på som har en mer allvarlig agenda. Jag älskar för fan alla, jag respekterar för fan alla, detta om detta. Inga ursäkter från mig. PHA ’16”

Tidigare har Anselmo tagit avstånd från rasism.

– Ungar kommer till oss och skriker ”vit makt”… allt jag har att säga är att jag inte är på samma sida, sa han till MTV.

ARTIKELN HANDLAR OM