Joseph Fiennes bemöter kritiken

1 av 4 | Foto: AP TT
Joseph Fiennes.
NÖJE

En skådespelare med vit hudfärg ska spela Michael Jackson.

Huvudpersonen Joseph Fiennes bemöter nu kritiken.

– Michael Jacksons hudfärg var antagligen mer lik min än den han föddes med, säger han till Entertainment Tonight.

Att en skådespelare med vit hudfärg ska spela Michael Jackson har mötts av kritik.

Det är skådespelaren Joseph Fiennes som har castats till att spela den afroamerikanska popikonen i den kommande TV-dramakomedin ”Elizabeth, Michael & Marlon”.

Och nu väljer han att bemöta kritiken.

– Jag är en vit, medelklasskille från London och är kanske lika förvånad som ni, säger Joseph Fiennes till Entertainment Tonight.

– Michael Jackson hade definitivt ett problem, ett pigmentproblem och det är något jag tror. Hans hudfärg var antagligen mer lik min än den han föddes med, fortsätter han.

”Jag är stolt över att vara svart amerikan”

Samtidigt har en intervju från 1993 fått spridning.

Det är när Michael Jackson gästar Oprah Winfreys talkshow som han väljer att kommentera ett rykte. Ryktet handlade om popikonens påstådda önskan om att en pojke med vit hudfärg skulle spela honom i en reklamfilm.

– Det där är så idiotiskt. Det är det löjligaste och mest förskräckliga rykte jag någonsin hört, säger han i intervjun som Digital Spy har lagt upp på sin sajt.

– Varför skulle jag vilja att ett barn med vit hudfärg ska spela mig? Jag är en svart amerikan. Jag är en svart amerikan. Jag är stolt över att vara svart amerikan. Jag är stolt över min ras. Jag är stolt över vem jag är, säger Michael Jackson i intervjun hos Oprah Winfrey.

ARTIKELN HANDLAR OM