Parnevik: Därför lät jag sterilisera mig

Jesper Parnevik: Jag kan lugna alla med att grejerna funkar som de ska

1 av 2
NÖJE

Fyra barn räckte.

Sedan bestämde sig Jesper Parnevik, 50, för att sterilisera sig, berättade han i säsongspremiären av ”Parneviks”.

– Jag kan lugna alla med att grejerna funkar som vanligt, säger han.

Foto: Robin Lorentz-Allard
”Vi är ganska virila” Jesper och Mia Parnevik fick fyra barn på fem år. När Mias kropp sade ifrån bestämde Jesper att han skulle sterilisera sig. ”Mia sa att hon inte ville ha fler barn. Jag blev mest förvånad när jag märkte hur ovanligt ingreppet är i Sverige”, säger han.

Under loppet av fem år fick Jesper och Mia Parnevik barnen Peg, Penny, Philippa och Phoenix. Sedan bestämde de sig för att det fick vara nog. Några år efter att paret fått sin yngsta son valde Jesper att sterilisera sig.

”Ganska tuff period”

– Vi är ganska virila, men runt 2003 sa att Mia att hon inte ville ha fler barn. Jag hade nog kunnat tänka mig några fler, men Mias kropp hade fått nog. Det var en ganska tuff period att få fyra barn på fem år, säger han till Nöjesbladet.

För Jesper var steriliseringen mestadels en positiv upplevelse.

– Man har hört så mycket dåligt om det. Att pungkulorna sväller upp som bowlingklot och att man mår dåligt i flera veckor. Men proceduren tar inte mer än en halvtimme och efter någon dag kändes allt bra. Och jag kan lugna alla med att grejerna funkar som vanligt.

Det före detta golfproffset ångrar inte beslutet och han har inga problem med att prata om ingreppet.

– Jag blev mest förvånad när jag märkte hur ovanligt det var i Sverige, säger han och ställer sig frågande till varför inte fler män steriliserar sig.

– Vi ska ju vara det mest jämställda landet, men här är det tjejerna som käkar p-piller i stället. Jämfört med hur det är för kvinnor är det ett relativt vardagligt ingrepp. Budskapet är inte ute.

I Framgångspodden berättar Jesper Parnevik också om hur det blev han och Mia.

Singlade slant

– Vi träffades nere på en bar här i Florida. Hon var nanny och jag var här och tränade golf, hade precis blivit proffs.

Jesper var på en bar tillsammans med en kompis. De såg Mia och hennes kompis och båda ville helst prata med kompisen.

– Både han och jag ville ha hennes kompis så vi singlade slant och jag torskade och fick Mia. Vilket är den bästa förlusten jag har haft här i livet.

I fjol firade paret Parnevik 20-årig bröllopsdag.

ARTIKELN HANDLAR OM