Sandra hittade larver i Paolo Robertos färskpasta

Hade redan hunnit börja äta: "Mår fortfarande illa"

1 av 4
NÖJE

Sandra, 28, hittade larver i färskpastan.

Krypen fanns i spenatfyllningen.

– Jag mår fortfarande illa, säger Sandra.

Foto: LINA SIKSJÖ
Paolo Roberto.

Sandra gjorde upptäckten först efter att hon hade hunnit äta flera pastaknyten.

– Jag hade kokat pastan, satt mig ner och börjat äta när jag plötsligt såg något som såg ut som en larv på tallriken. Och när jag tittade närmare så visade det sig att det fanns fler. Jag mår fortfarande illa när jag tänker på det, säger hon.

Larverna har på något vis letat sig in i den glutenfria färskpastan med spenatfyllning.

– Jag antar att de har följt med spenaten på något sätt, säger Sandra.

Plockas ner från hyllan

Pastan, "Paolos glutenfri raviolini" med ricotta och spenat, inhandlades på ICA Kvantum i Åkersberga. Nu har butiken lovat att ta bort pastasorten från hyllan.

– Först och främst ser vi till att plocka bort produkten från butiken så att ingen annan råkar ut för samma sak. Sen skickar vi tillbaka produkten till leverantören för analys. Först därefter vet vi om det handlar om en enskilt dålig produkt som ska kasseras eller om hela leveransen ska återkallas, säger Claude Schaffert, ICA-handlare på ICA Kvantum i Åkersberga.

Paolo Roberto ber om ursäkt

Paolo Roberto själv säger till Nöjesbladet att han beklagar det som hänt. Men han poängterar samtidigt att det rör sig om en väldigt liten del av hela sortimentet.

– Vi levererar 150 pallar i veckan, och det här handlar om 1 paket. Det här är sånt som kan hända när man bara använder riktiga råvaror. Men vi beklagar det som hänt och ersätter alla kunder vid fel, säger Paolo Roberto.

Kommer inte köpa igen

Sandra kommer att kompenseras för händelsen, både av ICA och av Paolos. Men någon mer färskpasta blir det inte på ett tag.

– Jag kommer inte våga köpa den pastasorten igen! Och det är synd, för det finns inte så mycket kul där ute för oss glutenallergiker.

Skickas till Italien för analys

Paketet med färskpastan är nu på väg ner till fabriken Italien för att analyseras.

– Vi har varit i kontakt med butiken och kommit fram till att pastan ska skickas till fabriken där den produceras. Vi är förstås angelägna om att ta reda på var och hur det här problemet har uppstått, säger Paolos säljchef Pontus Chressman, och tillägger:

– Vi förstår förstås att det är en otrevlig upplevelse det här, men det är inte något farligt.

ARTIKELN HANDLAR OM