Miljonerna rullar in för Persbrandt

1 av 3 | Foto: STEFAN MATTSSON
Mikael Persbrandt.
NÖJE

Gunvald är ett minne blott.

Men miljonerna fortsätter att rulla in för Mikael Persbrandt.

Anmärkningarna om slarv och sena skatteinbetalningar har dock inte upphört, enligt revisorn.

Mikael Persbrandt har lagt Gunvald Larssons polisbricka och pistol på hyllan, och av hans karaktär Beorn i ”Hobbit” blev inte mycket kvar efter slutklippningen härom året. Men det hindrar inte den svenska stjärnan från att gå med miljonvinst.

Årsredovisningen för skådespelarens bolag Cambo Productions AB från det senaste räkenskapsåret har precis blivit godkänd av Bolagsverket.

5,2 miljoner i vinst

Den visar att nettoomsättningen ligger kring 6,5 miljoner kronor. Den totala vinsten för det senaste året har stigit till cirka 5,2 miljoner. Bolaget äger byggnader och mark för ett bokfört värde av 15 miljoner. Bolagets totala tillgångar beräknas vara värda 20,3 miljoner.

När Nöjesbladet för ett par år sedan undersökte bolagets årsredovisning anmärkte revisorn dock på slarv med att lämna in årsredovisning och att betala statliga avgifter i tid. Dessa anmärkningar fortsätter.

Även vid det senaste bokslutet har årsredovisningen släpat efter, vid ett antal tillfällen har moms, skatt och arbetsgivaravgifter betalats in för sent. Styrelsen har inte fullgjort sina skyldigheter enligt aktiebolagslagen och bolaget har fått betala dröjsmålsräntor, påpekar revisorn.

Minus på kontot

Men försummelserna anses inte ha skadat bolaget och styrelsens ledamot, Persbrandt, har beviljats ansvarsfrihet för räkenskapsåret.

Enligt Skatteverket ska bolaget varje månad betala moms, skatt och arbetsgivaravgifter, men det har vid flera tillfällen varit minus på skattekontot då företaget varit sen med inbetalningar. I september var underskottet 130 823 kronor, då avgifter för augusti inte hade betalats i tid.

I dagsläget är det 92 245 kronor minus på skattekontot då skulder som skulle ha betalats under februari inte blivit reglerade.

Mikael Persbrandt är just nu aktuell bland annat med ”Dödsdansen” som har nypremiär på Maximteatern i Stockholm i april.