Här träffar Kanye fansen

Skrev autografer utanför Ikeas värdshus innan han åkte vidare till lokalt brasseri

1 av 16
NÖJE

Kanye West besökte Ikea i småländska Älmhult i flera timmar.

Men vid 20-tiden kom han ut och mötte fansen.

– Ungdomarna var överlyckliga. De körde fram sina bilar och satte på hans musik på högsta volym så han möttes av den när han kom ut, säger Aftonbladets fotograf Kai Rehn.

Stjärnan avslutade kvällen med att äta på ett lokalt brasseri.

Foto: Privat
Krögaren Martin Stjernqvist tyckte att Kanye var ”jättetrevlig”

Under tisdagen besökte Kanye West Ikea-varuhuset i Älmhult. Enligt Aftonbladets fotograf på plats, Kai Rehn, har superstjärnan varit på flera olika avdelningar. Men han har lyckats ta sig runt mellan dem i smyg.

– Det har varit väldigt hemlighetsfullt, säger Kai Rehn.

Strax innan klockan 16 förflyttade sig Kanye West mellan communications-byggnaden till huvudkontoret i danskregistrerad Mercedes. En stor skara fans hade samlats utanför, men stjärnan försvann hastigt. Några lyckades knäppa av några bilder.

”Han log med hela ansiktet”

Först vid 20-tiden lämnade Kanye West Ikea. Då stod fortfarande en skara fans kvar och väntade hoppfullt utanför Ikea Värdshuset, vilket var hans sista stopp.

När han kom ut hälsade han på fansen.

– Ungdomarna var överlyckliga. De körde fram sina bilar och satte på hans musik på högsta volym så han möttes av den när han kom ut. Kanye såg glad ut, han log med hela ansiktet, säger Aftonbladets fotograf Kai Rehn.

– De fick autografer och några ville att han skulle signera deras skor.

”Det var verkligen märkligt”

När Kanye West hade skrivit klart sina autografer satte han sig i en bil och åkte vidare till Brasserie Goaroije.

Krögaren Mats Stjernqvist berättar att de fick reda på att stjärnan skulle komma till restaurangen på tisdagsmorgonen. De tog in extra personal och styrde upp besöket med Kanye Wests livvakt.

– Det var trevligt. Vad ska man säga, det var verkligen märkligt. Det var en märklig och händelserik kväll i lilla Älmhult, säger han.

Kim Kardashian följde inte med

Kanye West och hans sällskap satt i ett privat rum bakom stängda dörrar.

– Han var jättetrevlig. Men de hade ju sin middag och umgicks, så vi hade inte så mycket diskussioner, säger Mats Stjernqvist.

Var Kim Kardashian där?

– Hon var inte med.

Mats Stjernqvist berättar att det var många fans som samlades utanför restaurangen. Och antalet bara växte när ryktet spred sig.

– Vi har mycket internationella gäster från hela världen, med tanke på att vi har Ikea som företag i Älmhult, men det har aldrig varit av den kalibern.