Emersons änka: Fansen dödade min man

Keith Emersons fru tror fansens kritik hjälpte döda hennes man

1 av 2 | Foto: TWITTER
Paret under Halloween 2011.
NÖJE

Keith Emerson dog i sitt hem förra veckan, i vad polisen tror var ett självmord.

Nu menar Emersons före detta fru att det var fansen som fick hennes man att ta livet av sig.

”Han var en känslig själ”, säger Mari Kawaguchi till Daily Mail.

Han har beskrivits som Keyboardens Jimi Hendrix. Men i förra veckan tog den 71-årige grundaren av ”Emerson, Lake & Palmer” sitt liv.

Enligt amerikansk polis dog Keith Emerson av ett självförvållat pistolskott mot huvudet.

”Känslig själ”

Keith Emerson hade i flera års tid lidit av nervskador som påverkade fingrarna i hans högra hand, vilket i sin tur påverkade artisteriet.

Nu tror Emersons ex-fru att de egna fansen fick hennes man att ta livet av sig.

”Han läste all kritik på nätet och var en känslig själ”, säger hans japanska flickvän Mari Kawaguchi, 52, till Daily Mail.

Tog musiken på största allvar

Emerson hade tidigare sagt att han planerade att lägga av efter en rad inplanerade konserter i Japan. Men Enligt Kawaguchi var Emerson riktigt orolig för spelningarna.

”Han plågades av oro, att han inte skulle vara bra nog. Han ville inte göra fansen besvikna. Han var en perfektionist och tanken på att han inte skulle kunna spela perfekt gjorde honom deprimerad och nervös, säger hon till Daily Mail.

Det har tidigare rapporterats om att Keith Emerson led av depression. Enligt sajten TMZ ska artisten under sin sista tid i livet även lidit av allvarliga medicinska problem. Det, i kombination med den kritik Emerson läste om sig själv på nätet, ska ha fått honom att ta sitt eget liv.

ARTIKELN HANDLAR OM