Viktor Frisk om sin ADHD: En superkraft

NÖJE

Hur är det att leva med ADHD? Bloggaren och artisten Viktor Frisk vet. Först som sjuttonåring fick han diagnosen, efter många år av energi och känslor i överflöd.

- Fram till dess hade jag känt mig undrande och letat efter ett svar på frågan varför jag varit annorlunda i jämförelse med mina vänner. Jag önskar att jag hade fått svaret tidigare, säger han.

Otrolig respons

I Aftonbladet BOOM:s video tillägnad alla med ADHD berättar Viktor Frisk öppenhjärtigt om sin diagnos. Nu har klippet över en miljon visningar och 18 000 delningar på BOOM:s Facebooksida.

- Jag talade direkt från hjärtat. Och responsen har varit helt otrolig, framförallt från föräldrar till barn och ungdomar i min situation. Många är tacksamma för att jag lyfter det positiva, att all energi man har kan ses som en superkraft. Jag tror att det är omöjligt att ändra någon annans liv, men jag hoppas man kan ändra sättet att se på livet. Om jag kan utnyttja mitt kändisskap är det en makt i sig och den makten vill jag använda på ett bra sätt: Till att kunna hjälpa andra människor.

Gör listor för allt

I dag har Viktor Frisk anammat olika sätt för att underlätta sin situation.

- Jag skriver ned rubbet, gör listor för allt jag ska göra. Och jag vet att jag inte är ensam, det är fler än jag som kämpar med sig själva varje dag. Det är ingen skam att vara annorlunda.