Marklund: ”Längtade hem från Mästarnas mästare”

Ville hem till yngsta dottern

1 av 3
NÖJE

Hanna Marklund fick lämna ”Mästarnas mästare” efter en nattduell mot Niklas Jihde.

Nu berättar Marklund att hon hade svårt att tagga till på allvar i tävlingen.

– Ska jag vara ärlig hade jag börjat få lite hemlängtan, säger hon.

I kvällens avsnitt av ”Mästarnas mästare” i SVT1 ställdes före detta fotbollsproffset Hanna Marklund, 38, mot innebandystjärnan Niklas Jihde, 39, i nattduellen.

Den senare var mest reaktionssnabb, och Hanna fick därmed lämna programmet.

Nu berättar Hanna Marklund för Nöjesbladet att hon hade svårt att tagga till under tävlingarna – på grund av hemlängtan.

– Tyvärr så var det så. Jag hade geist från början och tyckte det var roligt att träffa alla och att tävla. Men sen när det hade gått en vecka kände jag att det inte gjorde så mycket att åka hem, och då blir det ju svårt att tänka taktiskt och att tagga till, säger hon.

Längtade efter barnen

Bara några veckor efter att Hanna Marklund slutade med fotbollen, 2008, meddelade hon att hon väntade barn. Och det var just barnen där hemma som nu gjorde att trebarnsmamman snarare letade efter ett sätt att komma hem än att göra allt för att stanna i ”Mästarnas mästare”.

– Min yngsta dotter var bara ett och ett halvt under inspelningen. Kanske skulle hon varit lite äldre. Det var som att jag började leta efter ett sätt att ta mig hem från tävlingen snarare än att jag fokuserade på att vinna. Det är en bild jag inte känner igen mig själv i, men så har jag aldrig varit ifrån barnen särkilt länge innan, säger hon.

Du valde Niklas Jihde som motståndare i nattduellen, varför då?

– Jag kunde ju ha valt Carro (Caroline Ek), men jag kände väl att hon kunde få vara kvar längre i tävlingen. Sen, och det här vågar man väl knappt säga, kände jag väl att det inte spelade så stor roll eftersom jag hade svårt att tagga till.