Han vinner ”Farmen”: ”Jag fattar ingenting”

1 av 3 | Foto: TV4
Fredrik Rosenkvist vann årets ”Farmen”.
NÖJE

Han blir årets farmare.

Fredrik Rosenkvist vinner ”Farmen” efter en rysare – och får en segerchock.

– Det var svårt att ta in, säger han.

Juristen Fredrik Rosenkvist, 25, tog hem vinsten i TV4:s dokusåpa ”Farmen”, alltså vinnartiteln och en halv miljon kronor.

– Det är jätteroligt att inte bara gå ifrån ”Farmen” med en massa minnen, utan även med en titel, säger han.

Vad ska du göra med pengarna?

– Större delen skattas, vilket är helt okej. Men sedan går en stor del till amortering av lägenheten. Och en del av det går till en resa, säger han.

Han konstaterar att en avgörande händelse för att han skulle kunna vinna ägde rum två veckor före finalen – en strejk bland deltagarna.

”Strejken avgjorde”

Det gjorde att han fick möjligheten att studera inför finalen som avgörs med en frågesport om ”Farmen”-relaterade frågor.

– Jag låg kraftigt efter med pluggandet. Vi som hade jobbat fysiskt på gården hade inte pluggat något i princip, medan andra pluggade varje kväll. Strejken kom lägligt, för då fick jag tid över, säger han.

Han förklarar att han har lyckats hålla sig undan bråken.

– Det var ett taktiskt beslut. På sikt har det gynnat mig, säger han.

”Trivs i medieskugga”

Han jobbar som jurist och har planen att inte förvalta sitt nyvunna kändisskap överhuvudtaget.

– Jag trivs i medieskugga och ett tillbakadraget liv. Jag gjorde inte det här för att bli känd. Dessutom har "Farmen”-kändisar ett kändisskap som dalar fort, säger han.

Finalrysaren stod mellan undersköterskan Lina Ilar, 22, och Rosenkvist som tävlade i frågesport.

Efter en jämn match blev Rosenkvist vinnare.

– Jag fattar ingenting om jag ska vara ärlig. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag har vunnit. Skitkul, säger han i programmet.

– Jag syftade på hur uträknad jag var av alla bara en vecka tidigare. Det var svårt att ta in att jag från att ha varit den på pappret tveklöst lättaste matchen i allas ögon gick till att resa mig och skrällvinna hela tävlingen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM