Blondinbella om övergreppen hon utsatts för

1 av 4
Blondinbella.
NÖJE

Nu berättar Isabella Löwengrip om sin erfarenhet av sexuella övergrepp.

– Det är vardag. Inte för vuxna kvinnor kanske, men för tonåringar.

Det är i podcasten ”Lamotte möter” som bloggerskan och entreprenören  Isabella ”Blondinbella” Löwengrip talar ut om sina erfarenheter av sexuella trakasserier och sexuella övergrepp.

– Det är vardag. Inte för vuxna kvinnor kanske, men för tonåringar. Som på hemmafester när man vaknar upp och inser att saker har hänt som man inte var med på. Där och då såg man det ju inte som våldtäkter eller riktiga övergrepp. Men som vuxen och som mamma tänker man att vad fan var man med om?

”Så händer det något man inte vill”

Hon får frågan i podcasten om hon själv varit med om sexuella övergrepp eller våldtäkt.

– Ja, inte våldtäkt men sexuella övergrepp absolut.

Hon berättar att det hände på ungdomsfester och om hur det kunde gå till.

– Man har med sig varsin häxblandning och spelar öl-spel för att man ska bli full. Man har inte tittat när nattbussarna går hem och man har inga pengar till taxi. Så sover man över där och då händer det något som man inte riktigt vill, men så tänker man att det var ju ändå en sovplats.

Är inte arg på killarna

Isabella Löwengrip frågar sig varför unga kvinnor utsätter sig för riskerna. Hon anser att man inte ska behöva tänka så men att man samtidigt måste anpassa sig.

Hon berättar vidare i podcasten att hon inte är förbannad på killarna som var med då.

– Det är hemskt, men jag tänker att de var ju också en del av sin tid. Det är överlag en ålder där man testar gränser. Ingen har hittat sig själv. Man försöker spela ball och passa in från båda håll och då gör man mer än vad man kanske vill för att vara någon. Och killar måste också göra vissa saker för att vara någon.

– Alltså jag sa ju aldrig nej eller sluta. Men om man sover och inte ens har möjlighet att säga ja eller nej. Då är det ju någon form av övergrepp såklart.

Nöjesbladet har sökt Isabella Löwengrip, som inte vill lämna några ytterligare kommentarer.