Så kan superhjältarna stoppa anti-gaylag

Disney och Marvel ryter till

1 av 3
Rocket Raccoon i ”Guardians of the galaxy”.
NÖJE

En anti-gaylag som ger religiösa organisationer rätten att sparka folk som strider mot deras ”tro” är på väg att klubbas igenom i Georgia.

Det gillar inte Disney, som nu hotar att flytta sina filminspelningar om lagen blir verklighet.

”Vi är ett inkluderande företag”, säger Disney i ett uttalande.

Disney och Marvel ligger tillsammans bakom kassasuccén ”Guardians of the galaxy”, som setts av miljontals världen över.

För tillfället pågår inspelningen av ”Guardians of the galaxy 2” i delstaten Georgia i USA.

Samtidigt är en anti-gaylag nära att klubbas igenom i staten – en lag som ger religiösa organisationer rätten att sparka personer som på något sätt strider mot deras ”tro”.

Lagen skulle också ge de troende organisationerna rätten att vägra uthyrning av lokaler för ändamål de ser som ”stötande”.

Hotar flytta till annan delstat

I ett uttalande säger nu Disney och Marvel att de tänker flytta all filmproduktion till en annan delstat om lagförslaget går igenom.

”Disney och Marvel är inkluderande företag, och även om vi har haft bra upplevelser av att filma i Georgia så planerar vi att flytta vår verksamhet om någon som helst lagstiftning som tillåter diskriminerande utövanden blir verklighet”, säger Disney i ett uttalande enligt tidningen The Daily Good.

Läskjätten hakar på

Det är inte bara Disney och Marvel som ogillar det nya lagförslaget.

Flera stora aktörer på marknaden har uttryckt sitt misstycke. Däribland läskjätten Coca Cola, flygbolaget Delta Airlines och varuhusjätten Home Depot.

ARTIKELN HANDLAR OM