Fotbollförbundet går i taket efter EM-artistens knarklåt

1 av 7
NÖJE

Han gör årets officiella svenska EM-låt.

Samtidigt hyllar Frej Larsson droger i en ny video på Youtube.

– Det här tar vi å det bestämdaste avstånd ifrån, det är ingenting som vi på något sätt kan ställa oss bakom, säger Svenska fotbollförbundets kommunikationschef Niklas Bodell.

”Framåt march nu ska vi röka hasch, med stora starka kliv, vi går till vårat weed” sjunger Frej Larsson, 32, i en video som lagts ut på hans Youtubekonto på torsdagen.

Samtidigt representerar han det svenska landslaget i fotboll med EM-låten ”Mitt team”.

Nu får knarkhyllningarna Svenska fotbollförbundet att gå i taket:

– Det här visste vi inte om. Den här nya videon som du refererar till och som jag inte kände till, den säger jag direkt att vi naturligtvis å det bestämdaste tar avstånd ifrån, det är ingenting som vi på något sätt kan ställa oss bakom, säger kommunikationschefen Niklas Bodell.

Tar avstånd

Årets svenska EM-låt har producerats av Max Martin och Shellback och framförs av Maskinen- och Far & Son-profilen Frej Larsson tillsammans med rapparen Joy M'Batha.

Fotbollförbundets Niklas Bodell berättar att man haft flera samtal med Frej Larsson innan man valde honom som artist till årets EM-låt.

– Vi var fullt medvetna om vem Frej var som både konstnär och artist och vi hade flera långa jättebra samtal med honom innan vi bestämde oss för att det vi tyckte att han var en bra artist för den EM-låt som vi hade valt, säger han.

Hyllar hasch i ny video

Men på Youtube laddade artisten under torsdagen upp videon ”En goder liten spliff” där Frej Larsson och två vänner ses dela på någon form av handrullad cigarett samtidigt som de framför en hyllningslåt om hasch.

Kan han fortfarande representera svenska fotbollslandslaget när han sjunger om hasch?

–  EM-låten ”Mitt Team”, och hela paketeringen, med Max Martin, Shellback och artisterna Joy och Frej, anser jag är någonting som är separerat från Frej Larssons eget konstnärskap. Det betyder inte att vi inte tar bestämt avstånd från den här typen av uttryck. Det är naturligtvis ingenting som ens är i närheten av att rimma med våra värderingar, vilket inte någon i sin vildaste fantasi heller tror, säger Bodell.

Nöjesbladet har sökt Frej Larsson för att fråga om den haschhyllande låten och hur han själv tycker att det fungerar ihop med att han samtidigt representerar det svenska fotbollslandslaget. Hans presskontakt Frida Skogh hälsar via sms:

– Frej är på turné och är tyvärr inte tillgänglig för kommentar.

Under fredagskvällen togs sedan videon ”En goder liten spliff” bort från Youtube.

ARTIKELN HANDLAR OM