Chris Brown hyllar Trollhättan-hjälten Lavin Eskandar

1 av 2
Chris Brown på Instagram.
NÖJE

Efter konsterten i Globen hyllade världsstjärnan Chris Brown Lavin Eskandar.

På sin Instagram publicerade artisten en bild på Leith Eskandar och hans tatuering på sin bror.

– Jag blev hur glad som helst och började gråta, säger Leith.

I torsdags stod artisten Chris Brown på Globens scen i Stockholm. En av alla de tusentals fans i publiken var Leith Eskandar, 23, som efter konserten fick träffa världsstjärnan. En och en fick fansen gå in i det rum Brown befann sig i.

– Jag var coollugn. Jag ville inte vara nervös inför att träffa honom. Jag tog det vanligt och tänkte att jag skulle träffa en kompis liksom, säger Leith.

Beklagade sorgen

När det var Leith tur att träffa artisten berättade han om sin bror Lavin Eskandar, 20, som offrade sig för att rädda eleverna på Kronans skola i Trollhättan.

– När han skulle lägga armen om mig säger jag att jag och min bror är stora fans, och pekar på min tatuering av honom. Då blir han känslosam och beklagar sorgen. Jag berättade vad han hade gjort och han sa att han kände igen historien. Det skrevs ju om den över hela världen. Han sa till mig att hålla upp armen så att hela världen kan se min bror, säger han.

”Började gråta”

Leith publicerade bilden på sin Instagram och efter ungefär två timmar ringde en kompis till honom och berättade att även Chris Brown publicerat bilden.

– Jag blev hur glad som helst och började gråta. Sen ser jag att han har börjat följa mig på Instagram. Han följer bara kändisar och nu är mitt namn bland alla dem, säger Leith.

Även Leith sysslar med musik och håller just nu på att färdigställa Lavins låtar till ett hyllningsalbum.

– Det är kanske därför han följer mig, för att se utvecklingen och höra låtarna. Det är helt sjukt, min bror hade varit så jäkla glad. Det är helt overkligt om jag ska vara ärlig. Okej om han hade gått in och gillat men att han publicerar bilden och följer mig är sjukt, säger Leith.

Hyllningsplattan beräknas att släppas i oktober, nästan exakt ett år efter attacken mot Kronans skola.