Skådespelarens kampanj för sin kusin

Skickades till internat för att hon är homosexuell

1 av 2 | Foto: AP/TT
Skådespelaren Jeremy Jordan vill hjälpa sin kusin Sarah som skickats till internat för att hon är homosexuell.
NÖJE

Skådespelaren Jeremy Jordans 17-åriga kusin har skickats till en internatskola för problembarn - för att hon är homosexuell.

Nu startar han en sociala medier-kampanj för att hjälpa henne, rapporterar Daily Mail.

”Jag kan inte förstå att vackra, smarta, fantastiska barn som min kusin Sarah fortfarande får höra att det är fel att vara gay”, skriver han.

Skådespelaren och musikalartisten Jeremy Jordan, 31 har spelat i flera föreställningar på Broadway och är just nu aktuell i superhjälteserien ”Supergirl”. I veckan startade han en kampanj i sociala medier för att uppmärksamma sin 17-åriga kusin Sarahs fall.

Sarah, som bor i Austin, Texas, gick nyligen på studentbal tillsammans med sin flickvän. Det uppskattades inte av hennes föräldrar, som inte stöttar hennes sexuella läggning.

”Välkomna henne tillbaka”

17-åringen skickades mot sin vilja till den kristna internatskolan för problembarn Heartlight Ministries i Texas. Nu kämpar Jeremy Jordan för att få henne därifrån.

”Hon har blivit placerad på en avlägsen internatskola för att få hjälp att be bort homosexualiteten i ett år utan någon kontakt med omvärlden. Hon kanske inte kan se det nu, men snälla visa henne hur mycket hon betyder och hjälp oss att få den här fantastiska unga kvinnan fri och välkomna henne tillbaka till en värld av kärlek och acceptans”, skriver han under hashtagen #savesarah.

Samlar in pengar

Enligt amerikansk lag måste Sarah bo kvar på skolan tills hon fyller 18. Jeremy Jordans kampanj inkluderar en insamling, där pengarna ska gå till de rättsliga kostnader som kommer krävas för att få henne därifrån. Överskottet ska gå till Sarahs collegefond.

Hittills har nästan 400 000 kronor samlats in.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hbtq

USA

Texas