Jockiboi och Jonna söker läkarhjälp för att kunna få barn

Längtan är stor:”Hoppas vi kan få fram en Jocke jr”

1 av 8
Jockiboi tillsammans med flickvännen Jonna Lundell.
NÖJE

Joakim "Jockiboi" Berg och Jonna Lundell vill mer än gärna ha barn.
Efter misslyckade försök har paret nu vänt sig till sjukvården för att undersöka sig.
– Jag hoppas att vi efter bröllopet, när stressen lägger sig, kan få fram en Jocke jr, säger han.

Tv- och Youtubeprofilen Joakim "Jockiboi" Berg gifter sig om drygt två veckor. Han har nyss släppt sin andra singel och är aktuell i en ny webb-tv serie tillsammans med sin fästmö Jonna Lundell. Låten heter "Fan va kung" och är skriven tillsammans med Samir Badran.
– Den är en hyllning, speciellt till Jonna som alltid finns vid min sida. Hon är den som alltid är kvar när alla andra går, alltid. Och till mina närmsta vänner, säger han.

Försöker skaffa barn

Paret, som snart är herr och fru, drömmer om barn. Jocke berättar att de velat ha barn i drygt ett år och har försökt utan framgång.
– Vi är så jäkla redo så det finns inte, säger han.

Han berättar också att paret just nu genomgår en utredning på sjukhus.
– För säkerhets skull kollar vi upp om någon av oss är steril. Jag har lämnat ett spermaprov och fått mina svar och de såg bra ut. Nu återstår Jonnas del. Jag tror inte att det är någonting. Jag tror att vi vill lite för gärna. De sa på sjukhuset att det kan vara så. Kroppen känner av det. Men jag hoppas att vi efter bröllopet, när stressen lägger sig, kan få fram en Jocke jr.

Joakim tänker mycket på beskedet.
– Jag vet inte hur jag skulle hantera det om det var någonting. Att vi fick det svart på vitt att "det går inte". Den dagen vill jag inte ens tänka på. Det är ju en mikroskopisk risk men rädslan finns alltid där. Jag tänker på det väldigt ofta. Men jag är ändå hoppfull.

Gifter sig i tv

Joakim och Jonnas bröllop kommer att sändas på tv. Planerna för den stora dagen är storslagna.
–  Vi gick all in och har kostat på oss ett ett amerikanskt bröllop utomhus med stora tält, blomsterarrangemang och röd matta i mitten. Det klassiska med att hyra ett slott och gifta sig utanför det.

Den tidigare budgeten är spräckt för länge sedan.
– Vi hade 150 000 från början. Det räknas som en ganska hög budget. Nu är vi uppe på 300-350 000 kronor.

Joakim säger att han är redo att gifta sig. Men det finns ett stort orosmoment. Han är rädd att han ska gråta så pass mycket att bröllopet måste pausas.
– Alltså jag är så nervös. Jag är livrädd att jag ska få en sådan allvarlig gråtattack så att jag hulkar. Alltså inte bara gråter, utan panikgråter. Jag är så känslig. Jag kan ta att det kommer lite tårar men börjar jag hulka så att vi måste avbryta och ta en paus skäms jag ihjäl.

Tror du att det finns risk för att ni kommer behöva avbryta?
– Ja, det tror jag faktiskt. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt det till Jonna, men jag är så nervös för just den där sekvensen när hon kommer gåendes.

Hur ska du göra för att undvika gråtattacken?

– Jag tror inte det finns så mycket jag kan göra. Jag är nykterist så jag kan inte dricka något för att lugna mig. Jag får väl försöka tänka att hon ser ut som "Chewbacca" eller något, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM