Zara Larsson: "Nervös inför EMA"

1 av 2
Zara Larsson.
NÖJE

Nedräkningen har börjat. I kväll är det dags för galan MTV:s European Music Awards.

Svenska Zara Larsson ska uppträda och är dessutom nominerad i två kategorier.

"Jag är så nervös inför EMA att jag bokstavligen inte kan äta. Har druckit juice tre dagar i streck. Jag går på en ofrivillig reningskur", skrev Zara Larsson på Twitter i går.

Hon har två prischanser. I kategorin årets nykomling tävlar hon bland annat mot danska Lukas Graham och den amerikanska dj-duon The Chainsmokers. I den nationella kategorin för årets svenska artist står hon mot Tove Lo, Galantis, Laleh och The Fooo Conspiracy.

Domineras av Beyoncé och Bieber

I övrigt domineras galan av Beyoncé och Justin Bieber som har fem nomineringar var, bland annat i de tunga kategorierna bästa kvinnliga respektive manliga artist. Bland kvällens artistuppträdanden finns förutom Zara Larsson bland andra Shawn Mendes, Kings of Leon, Martin Garrix, One Republic, Green Day och Bebe Rexha – som också är kvällens värd.

Släppte singel i september

Zara Larsson släppte sin senaste singel "Ain't my fault" i september och sedan tidigare är det känt att hon har färdigställt sitt nya album, som är uppföljare till 2014 års "1", men det är inte känt när det släpps. I somras var hon aktuell med den officiella EM-låten tillsammans med David Guetta samt som förband åt Beyoncé i London.

EMA-galan sänds live från Rotterdam i Nederländerna på söndagskvällen.

TT