Per Holknekt i tårar i ”En natt på slottet”

”Alltid när någon pratar om min kära mor får jag ont i mitt hjärta”

1 av 3 | Foto: KANAL 7
Per Holknekt kunde inte hålla tillbaka känslorna och tårarna i programmet.
NÖJE

När mediumet Anne-Kristin Augestad får kontakt med Per Holknekts mamma i ”En natt på slottet” blir det känslosamt.

Tårarna rinner längs Holknekts kinder när han får höra sin mammas ord från andra sidan.
– Alltid när någon pratar om min kära mor får jag ont i mitt hjärta, säger han till Nöjesbladet.

I måndagens avsnitt av ”En natt på slottet” blir Per Holknekt, 56, känslosam när han och mediumet Anne-Kristine Augestad sitter ner tillsammans. Anne-Kristine får kontakt med en äldre kvinna som säger att Per är hennes son.
– Hon var väldigt bekymrad för dig när du var liten. För du var med om svåra saker. Och hon är så ledsen för att hon inte klarade att beskydda dig mot världen, säger Anne-Kristine i programmet.

Tårar rinner längs Holknekts kinder och han nickar samtidigt som Anne-Kristin fortsätter prata.
– Jag blev väl högst tagen på sängen av ganska många saker som skedde. Särskilt då jag har folkligt tvivel inför fenomenet som sådant. Jag är ju skeptiker, men jag blev nog lite häpen, säger han till Nöjesbladet.

Blev du förvånad över att du reagerade så?
– Vet du vad? Alltid när någon pratar om min kära mor får jag ont i mitt hjärta. Det kanske är något framtida journalistiskt recept för att få fram Pers tårar. Prata om hans mamma så är vi där.

”Inte stänga in mitt liv”

I programmet berättar Holknekt att Anne-Kristin visste saker som inte går att hitta via Google.

– Så är det ju. Det finns ju saker som både du och jag inte förstår. Titta rakt upp ska du se så berättar du för mig vart det tar slut någonstans.

Enligt Holknekt har han inte tänkt mer på samtalet som han och Anne-Kristine hade i efterhand. Han beskriver sig själv som en skeptiker och en extremt öppensinnad person på samma gång.
– Det är inte krångligare än så. Jag tänker inte stänga in mitt liv i en fyrkant för då blir jag låst i någonting som inte för mig framåt. Vi människor älskar ju att hålla oss fast vid våra föreställningar och ofta är vi rätt orubbliga. Jag är otroligt föränderlig om något påverkar mig åt något håll och det är ingen stor sak.

”Någon brud med kristallkula”

Samtidigt påpekar han att han inte ser sig själv besöka fler medier i framtiden.
– Jag är fortfarande tveksam till sådana här människor. Särskilt när det är lukrativt och folk gör pengar på det. Då är jag väldigt skeptisk. Tjejer som går och stoppar upp 5000 spänn i näven på någon brud med en kristallkula för att de är i en dålig relation. Eller om de är singlar och undrar om de ska träffa någon karl.

Men du tror ändå på vad Anne-Kristin sa, eller?

– Om jag berättar för dig vad du hade på ditt flickrum när du var liten, skulle du tro på det då? Om det finns saker som bara du vet och den här människan berättar saker som att du hade din lilla gitarr där bakom ditt dockskåp där du hade ditt första läppstift. Man blir ju lite 'oj, det var det jävligaste'. Det är inte krångligare än så.

”En natt på slottet” sänds på kanal 7 klockan 21:00 måndag den 6 november.