Sofie Prydz om oväntade vänskapen med Gunilla Persson

Sofie: ”Jag tycker hon är urhärlig”

Foto: CHRISTIAN JOHANSSON
Sofie Prydz är ny för säsongen i ”Svenska Hollywoodfruar”.
NÖJE

Hon var tveksam till om hon ens ville vara med i ”Svenska Hollywoodfruar”.

– Det var jättejobbigt att se mig själv i tv, säger Sofie Prydz.

Nu berättar hon om vänskapen med Gunilla Persson, att jobba 80 timmar i veckan och om Donald Trump som president.

Att komma in som ny i en grupp är inte alltid så lätt. Speciellt inte när det redan finns stora splittringar i gruppen. Så när Sofie Prydz, 34, som är ny fru i årets ”Svenska Hollywoodfruar”, skulle bjuda in till frulunch var nervositeten stor.

– Jag hade någon slags förhoppning om att jag skulle lyckas få alla att må bra så att vi skulle kunna ha det trevligt men det gick inte att stoppa konflikten. Det var värre än jag trodde att det skulle vara. Mycket värre, säger Sofie Prydz.

Nöjesbladet har tidigare skrivit om bråket under lunchen där Åsa Vesterlund utsatte Gunilla Persson för ”mordförsök” genom att kasta ett glas med vatten över henne.

”Gunilla är urhärlig”

Även om lunchen var mentalt utmattande för Sofie Prydz tycker hon väldigt mycket om de andra fruarna.

– Jag älskade när vi var tillsammans allihop även om det var mycket tjafs och bråk och sådär tycker jag att de alla, var och en för sig, är underbara, roliga, speciella karaktärer som man blir inspirerad av att umgås med, säger hon.

Sofie är ju dessutom en av få deltagare i programmet som kommit överens med Gunilla Persson.

– Jag tycker hon är urhärlig om man bara kan ta henne för den hon är och inte försöker få in henne i ”normalfacket”. För det går inte att tala om för Gunilla Persson hur man får vara, hon är som hon är, säger hon.

Jobbar 70–80 timmar i veckan

Till skillnad från de flesta av Hollywoodfruar har Sofie Prydz även ett vanligt jobb. Direkt efter inspelningarna började hon arbeta heltid som veterinär på ett specialistsjukhus i närheten av där hon bor.

– Det har gått ganska lång tid innan jag nu äntligen har kunnat börja jobba heltid. Nu jobbar jag troligtvis mer än någon annan svensk, jag jobbar 70–80 timmar i veckan, säger Sofie Prydz.

Men att ha två små barn på fem och tre år och samtidigt jobba så mycket är inte det lättaste.

– Det är jättetufft. Men Eric har fått steppa upp som heltidspappa och så får jag ta ett år när jag bara går in för min karriär. Och det är jättebra för barnen och för Eric att inte alltid ha mig där som kan fixa, säger Sofie.

”Det är sorgligt”

Att det har varit amerikanskt val har nog inte undgått många. Sofie Prydz både hoppades och trodde att det var Hillary Clinton som skulle gå vinnande ur striden men hon fick se sig slagen av Donald Trump.

– USA som ska vara världens ansikte har kommit till en punkt där Donald Trump sitter som president. Jag tycker det är sorgligt faktiskt, har de inget bättre att komma med än Donald Trump? Det är så uppenbart att det handlar om pengar, för det måste finnas hur många människor som helst som kan mer än honom, säger hon.