Paolo Roberto: ’Bara en del åsikter tillåts’

Ger Trump och Åkesson rätt – i vissa sammanhang

1 av 4 | Foto: LINA SIKSJÖ
Paolo Roberto.
NÖJE

Tv-profilen Paolo Roberto vill att flyktingfrågan diskuteras mer.

I ett inlägg på Instagram skriver han att Donald Trump och Jimmie Åkesson har rätt i vissa sammanhang.

– De har haft rätt i att flyktinginvandringen skulle bli ett problem. Vem som helst fattar att det påverkar och att vi inte har råd, förklarar Roberto för Nöjesbladet.

”Vi har en politisk elit som styr hela västvärlden som uppenbarligen ljugit för sina medborgaren och blåst blårök i folks ögon för att de inte ska se sanningen”, skriver tv-profilen Paolo Roberto på Instagram.

Inlägget handlar om hur han tycker att politiker, media och debattörer i stor utsträckning tycker likadant och därför aldrig behöver konfronteras med oliktänkande.

– Min tanke med inlägget var att vi inte diskuterar saker fullt ut. Det är bara en del åsikter som är tillåtna. Vi måste våga diskutera och prata med varandra, säger Roberto när Nöjesbladet når honom.

”Finns en rädsla”

Som exempel i sitt inlägg tar tv-profilen flyktingfrågan. Han skriver att ”PK-eliten” har stängt Sverigedemokraterna ute istället för att debatterat frågan med dem.

– Jag är för flyktinginvandring men för att vara för måste man också höra på de som är rädda. För det finns en rädsla, säger Paolo Roberto.

Enligt honom har ”PK-eliten” också sagt att Sverige skulle tjäna på flyktingströmmen vilket han inte håller med om.

– Jag menar att med rätt saker kommer det vara en tillgång för Sverige. Vi måste ha en stor diskussion i Sverige för hur vi ska göra men det förs ingen debatt. Vi har bara lagt locket på, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM