Jockiboi om problemen – trakasseras i sitt hem

Berättar i ”Jockiboi och Jonna” om vandalerna

1 av 5
NÖJE

Äggade fönster, nedklottrade bilar och personer utanför bostaden.

Jockiboi och Jonna Lundell får inte vara ifred i sitt hem och berättar i sitt program ”Jockiboi och Jonna” om problemen.
– Det är klart att det påverkar vårt jobb när vi sitter och spelar in en video så dunkar det på 10 ägg på fönstret, säger Jockiboi i programmet.

Youtube-paret Joakim ”Jockiboi” Berg och frun Jonna Lundell har fått sin bil nedklottrad, två gånger. Pumpan som Jonna gjort till halloween kastades mot sovrumsfönstret och bostaden äggades nyligen. I parets gemensamma tv-serie ”Jockiboi och Jonna” berättar paret om trakasserierna.
– Det är klart att det påverkar vårt jobb när vi sitter och spelar in en video så dunkar det på tio ägg på fönstret och vi får avbryta och gå ut och torka, säger Jockiboi i programmet.

Enligt paret är det en grupp skolungdomar som ligger bakom vandaliseringen som trappats upp allt mer.
– Det började med att stå och skrika lite här utanför, sen komma närmare staketet, sen ta sig in i vår trädgård, ägga våra fönster och plötsligt stå och måla på vår bil och ta sönder vår grind, säger Jockiboi.

Besöker skolan

I programmet berättar paret att de redan flyttat en gång och inte vill behöva göra det igen. Jonna påpekar att hon anser att paret inte ska behöva bo högst upp i en skyskrapa för att få vara ifred.

Jockiboi berättar också hur han skäms och vid flera tillfällen har bett om ursäkt till grannarna eftersom att de också påverkas av de oanmälda besöken.

För att få bukt med problemen åker Jockiboi till skolan där ungdomarna som de misstänker går. Med sig har han vännen Danjal. Tillsammans konfronterar de eleverna som de misstänker. Men de nekar.
– Men jag tror att de ändå blev lite skraja, för det var helt lugnt den kvällen, säger Jonna i programmet.

”Jockiboi och Jonna” sänds tisdag 15 november klockan 20:00 på Viafree.

Nöjesbladet har sökt Jockiboi.