Måns Zelmerlöws nya självförtroende

”Har inte vågat tro fullt ut på mitt artisteri tidigare”

1 av 2 | Foto: JERKER IVARSSON
Måns Zelmerlöw.
NÖJE

Nya plattan är både mörkare och hårdare i tonen.

Mycket tack vare det nya självförtroendet.

– 2009 vågade jag inte tro tillräckligt mycket på mig själv som artist och valde att gå programledarvägen istället, säger Måns Zelmerlöw.

”Idol”, ”Melodifestivalen” och ”Allsång på Skansen”. Måns Zelmerlöw, 30, har redan medverkat i, men även varit programledare för, många svenska tv-program. Men i Europa var han tvungen att börja om från början.

– I Sverige är det många som har följt mig i elva år så det är först nu under Europa-turnén som jag känner att jag har fått vara den artist jag vill vara på scen. Där har jag inte haft en ryggsäck på samma sätt, säger han.

”Lite mörkare”

Efter att ha ”duttat omkring” i så många olika typer av produktioner, både inom tv och musik men även musikaler, var det en lättnad att få börja om med ett blankt papper.

– Det gav mig enormt mycket självförtroende att se att det fungerade och jag tror mycket mer på mig själv som artist nu, säger Måns Zelmerlöw.

Nu är han aktuell med nya albumet ”Chameleon” där han har varit med och skrivit de flesta låtarna, något som blir allt viktigare för honom.

– Den är lite mörkare, lite hårdare i tonen än tidigare. Och det tror jag mest handlar om att jag vågar vara det nu.

”Vill vara en entertainer”

Enligt Måns Zelmerlöw är det de stora refrängerna som är den röda tråden i albumet och låtarna är gjorda för att framföras live.

– Jag vill ju vara en entertainer, kunna ta en publik och ha kul med dem, säger han.

Och trots att programledarrollen nu får stå åt sidan är det ingenting han ångrar.

– Det klart det finns smågrejer här och var som jag kunde ha gjort bättre eller som jag inte borde ha gjort alls. Men det var ju många år sedan så allting har nog lett till något positivt i slutändan ändå. Jag tror inte man ska skämmas alltför mycket för gamla grejer.

”Chameleon” släpps den 2 december.