Oldsberg tvingades lämna SVT:s inspelning

Hade problem med pacemakern

1 av 3
NÖJE

Ingvar Oldsberg lämnade SVT:s jubileumsinspelning innan programmet var över.

Problemen med hans pacemaker gjorde att han varken orkade sitta med i sändning eller stanna kvar.
– Jag kunde inte sitta där med publiken eller gänget där inne i fyra timmar, säger han till Nöjesbladet.

Ingvar Oldsberg var en av alla populära tv-profiler som gästade SVT under inspelningen av ett jubileumsprogram under tisdagen för att fira kanalens 60 år. Men på grund av problem med sin pacemaker tvingades han lämna tv-studion innan inspelningen var färdig.

– Jag fick den inopererad i februari. De har misslyckats med kalibreringen av den. Den måste ju ställas in i förhållande till ditt eget tempo. Nu blir jag andfådd bara jag går 200 meter, säger han till Nöjesbladet.

Oldsberg var med i flera inslag under kvällen. Bland annat deltog han i ett segment om ”På spåret”. Men istället för att sitta i studion mellan framträdandena fick han sitta i 'greenroom'.
– Jag satt där i lugn och ro och gick in när det var dags. Går pulsen upp för mig så måste jag komma i något slag viloläge. Och man kan inte sitta i stolarna i sändningen och halvligga. Jag kunde inte sitta där med publiken eller gänget där inne i fyra timmar.

”Ingen mingelmänniska”

Enligt Oldsberg har han och SVT haft en kommunikation kring Oldsbergs hälsoläge innan inspelningen.
– Jag tog det på eget bevåg att säga att jag åker upp till Stockholm ändå för de hade ju räknat med det. Det är ju en avvägning- ska man åka upp över huvud taget eller ska man det inte. Jag pratade med de ansvariga för tv-sändningen som sa ”Men Ingvar kan du inte komma upp vi har ju gjort ett körschema”. Då sa jag att jag kan det om jag kan gå undan i perioderna där emellan.

Fanns det något tillfälle då du tänkte att du skippar programmet?
– Nej, det fanns det inte.

Hur känns det att missa minglet?
– Egentligen bara bra. Jag är nog ingen mingelmänniska ändå. Jag har ju träffat i stort sett alla där. Jag har ju varit på tv i 45 år så jag har ju stött på alla. Det hade väl i och för sig varit trevligt om jag hade känt att det funkade, säger han.