Leonard Cohen dog i sömnen efter fall

Så var stjärnans sista timmar

1 av 2
NÖJE

Leonard Cohen dog i sömnen.

Legendaren somnade in efter att ha ramlat i sitt hem i Los Angeles, säger hans manager Robert B Kory i ett offentligt uttalande.

Stjärnan hade hälsoproblem, men jobbade in i det sista.

Den 11 november chockades en hel värld av musiklegendaren Leonard Cohens död. Hittills har detaljerna kring dödsfallet varit okända, men nu berättar managern Robert B. Kory vad som egentligen hände, rapporterar New York Times.

– Leonard Cohen dog i sömnen efter ett fall mitt i natten den sjunde november. Döden var plötslig, oväntad och fridfull, säger han i ett offentligt uttalande.

Det senaste året har det rapporterats flera gånger om stjärnans sviktande hälsa. Enligt producenten och låtskrivaren Patrick Leonard som jobbade ihop med Cohen på hans sista tre album led han av svåra ryggsmärtor och kände sig svag de sista månaderna.

Jobbade in i det sista

Trots det fortsatte han göra musik.

– Han kände att tiden höll på att rinna ut. Han vill använda tiden så produktivt som möjligt för att avsluta arbetet han var så bra på och så hängiven till, säger Patrick Leonard.

När Leonard Cohen dog var duon mitt uppe i arbetet med ett nytt album som skulle präglas av stråkarrangemang och låtar inspirerade av r'n'b.

Stjärnans son Adam Cohen har tidigare berättat samma sak.

– Han ägnade sig åt skrivande in i sista stund med sin unika humor, sa han efter sin pappas död.

Cohen begavdes i Montreal i Kanada, där han föddes, tre dagar efter sin död. Han blev 82 år.