Jonas Gardell om bristen på vänner: ”Drar mig undan”

Talar ut i SVT-programmet

1 av 4
NÖJE

Jonas Gardells största misslyckande är hans brist på umgänge.

Det berättar författaren i SVT:s ”Min sanning”.

– Jag är inte så bra på kollektiv, jag drar mig gärna undan, säger han i programmet.

I säsongsstarten av ”Min sanning” gästar författaren, dramatikern och komikern Jonas Gardell programledaren Anna Hedenmo.

På scen lockar Gardell tusentals personer till publiken för att se hans succéer men när strålkastarljuset slocknat är han ensam.

– Jag är inte jättebra på umgänge. Om jag ska peka ut något misslyckande är det att jag inte har så mycket kompisar. Jag har inte gått på en skola, tillhört en arbetsplats, kyrka, förening eller idrottsklubb - där man hittar kompisar, säger han i intervjun.

Gardell drar sig gärna undan och är nöjd med att bara sitta och skriva.

– Jag ser människor på uteserveringar och de verkar ha så roligt. Och jag är på väg hem till min ensamhet. Varför sitter inte jag där på uteserveringen? Men jag är inge bra på det och då blir jag lite ledsen, säger han i programmet.

Men när Jonas Gardell kommer hem, tar ett glas vin och tittar på solnedgången känner han sig lycklig.

– Jag har Mark (reds. anm. Mark Levengood) och barnen och när de inte finns där är det ganska tyst i min telefon, säger han till Anna Hedenmo.

Är en sträng chef

Att Gardell skrämmer folk vet han om. I programmet berör de även ett rykte om att han skulle vara en hård chef.

– Klart jag sagt saker som varit onödigt elaka eller som verkat hårda. Ibland kan jag dessutom säga saker som är alldeles sanna men jag är inte konflikträdd. Jag tycker det är viktigt ibland med konflikter - att konfrontera någon för att vi ska kunna gå vidare, säger han i programmet.

Gardell förklarar det genom att säga att han är intensiv, passionerad och vill det allra bästa.

– Jag ser ingen anledning att vi ska jobba tillsammans om vi båda inte vill det absolut bästa som bara går och jag vill inte ge mig förrän vi är där, säger han i ”Min sanning”.

Trots ryktet har Gardell haft samma man, producent och scenograf i 30 år. Han tilllägger även att han inte försöker ”bitchslapa” någon som står under honom i rang.

Just nu håller Jonas Gardell på att skriva en bok om sin släkt - men mer än så vill han inte kommentera det kommande projektet. Däremot berör han sin familjs missbruk och sjukdomar.

”Min sanning” sänds ikväll klockan 20:00 på SVT2.

Nöjesbladet har sökt Jonas Gardell.