”Kakan” ställer in efter hot

”Orkar inte komma”

1 av 3 | Foto: Pontus Orre
Kakan Hermansson.
NÖJE

Karin ”Kakan” Hermansson ställer in sin medverkan vid invigningen av utställningen ”100% kamp – Sveriges historia” på Regionmuseet i Kristianstad, skriver Kristianstadsbladet.

– Hennes hälsa väger tyngre, säger Johan Dahlén till Nöjesbladet.

Det var igår beslutet att ställa in togs mellan Karin ”Kakan” Hermansson och museichefen. Detta på grund av de hot ”Kakan” utsatts för efter den senaste tidens skriverier. I dag kom beskedet via museets Facebooksida.

"Regionmuseet Kristianstad tycker att detta är väldigt tråkigt, men förstår Kakans oro", skriver museet i inlägget.

– Hennes hälsa väger tyngre - och i rådande situation förstår jag henne, säger museets arkeolog Johan Dahlén till Nöjesbladet.

Men museet stänger inte dörren helt till framtida samarbeten.

”Förstår oron”

– ”Kakan” orkar inte komma efter det som har hänt. Det är ett beslut som hon har tagit och vi förstår hennes oro. Det har skrivits saker på nätet om att de ska förstöra och skända utställningen och det vill hon inte vara med om. Vi tycker det är oerhört tråkigt alltihopa, säger Lasse Hörnäs, informatör på Regionmuseet, till Kristianstadsbladet.

Trots beskedet var stämningen god när utställningen ”100% kamp - Sveriges historia” invigdes under söndagen.

Programledaren och konstnären ”Kakan” Hermansson har hamnat i blåsväder för kontroversiella Twitterinlägg mot polisen. När det blev känt att biljätten Audi inlett ett reklamsamarbete med Hermansson riktades en storm av kritik mot företaget, varpå Audi valde att avsluta samarbetet.

Svenska tv-profilers skandaler