”Stjärnklart” – inte längre Sveriges hemligaste show

Efter 30 år bjuder Anders Berglund in allmänheten

1 av 5 | Foto: ANNA TÄRNHUVUD
På scen: Henrik Schyffert, Martin Stenmarck, Jill Johnson, Ola Salo och Molly Sandén.
NÖJE

Den har kallats Sveriges hemligaste show.

Men efter 30 år öppnar Anders Berglund för första gången upp sitt stjärnfyllda showkoncept för allmänheten.

– Vårt adelsmärke är möten mellan artister som man inte fått se tidigare, som att Henrik Schyffert sjunger duett med Jill Johnson, det tror jag inte folk hade räknat med, säger han.

I 30 år har ”Stjärnklart” samlat den svenska artisteliten för Las Vegas-inspirerade shower.

Men aldrig tidigare har föreställningarna varit öppna för allmänheten. I stället har Anders Berglunds storslagna show visats exklusivt för företagskunder, den har kallats Sveriges hemligaste show och aldrig annonserats i lokalpress eller riksmedier.

”Aldrig varit förbjudet”

I år står Jill Johnson, Henrik Schyffert, Molly Sandén, Ola Salo och Martin Stenmarck på scenen. Och i samband med showens 30-årsjubileum släpper Anders Berglund för första gången in allmänheten.

– Det har aldrig varit förbjudet för någon att titta på ”Stjärnklart”, men det har alltid varit så att man måste ta hela paketet med mat och dryck och då kan det bli dyrt för privatpersoner men nu har vi öppnat upp med olika biljettkategorier, säger Anders Berglund när Nöjesbladet besöker en repetition.

Duett mellan Schyffert och Jill

Han kallar det för ”lite av en 30-årspresent till publiken”.

Men nu bjuder Anders Berglund för första gången in även vanlig publik.

– Det är läge nu, vi firar 30 år. Det är ett sätt att bredda oss och hälsa alla välkomna. Föreställningen är alltid väldigt ambitiös och vårt adelsmärke är att vi gör nummer och möten mellan artister som man inte fått se tidigare. I år till exempel när Henrik Schyffert sjunger duett med Jill Johnson, det tror jag inte folk hade räknat med, säger han.

”Modern Las Vegas-show”

Jill Johnson är med för tredje gången i årets uppsättning.

– Jag tycker att det är ett bjussigt sammanhang. Jag gör nog bara en låt som är förutsägbar, annars gör jag allt som jag aldrig brukar göra. Jag gillar att se mig själv som ett instrument, och inte hamna bara i countryfacket utan att jag kan kliva ur och göra andra saker, säger hon.

Ola Salo fyller i:

– Det är en av få plattformar som finns i Sverige för att göra nåt i stil med en modern Las Vegas-show, här finns förutsättningarna med ljus och dansare och superproffsigt stort band, säger han.

FAKTA

”Stjärnklart”

Under 30 år har Anders Berglunds showkoncept ”Stjärnklart” huserat Sveriges största stjärnor, inklusive Magnus Härenstam och Brasse Brännström, Lill Lindfors, Björn Skifs, Jerry Williams, Zara Larsson, Sanne Salomonsen och Tomas Ledin.

Det var här Marie Fredriksson valde att göra sin comeback 2008 efter att ha tillfrisknat från en hjärntumör.

Efter Lasse Berghagens bejublade sorti från ”Allsång på Skansen” anslöt han till Anders Berglunds gäng och i Aftonbladet löd rubriken ”Lasse drar på hemlig turné”.

När Carola Häggkvist och Peter Jöback stod på scen ihop för första gången 1997 var det i ”Stjärnklart”. Under rubriken ”Blåsta på årets par” konstaterade Aftonbladet att ”allmänheten är portad”.

I år är showen för första gången öppen för allmänheten.

Hit kommer ”Stjärnklart” 2016:

24-26/11 Stockholm

30/11 Uppsala

1/12 Linköping

2/12 Västerås

3/12 Leksand

6/12 Norrköping

7/12 Stockholm

8-10/12 Malmö

14-16/12 Göteborg

17/12 Lidköping