Danny om gråtattacken i ”Så mycket bättre”

”Låten kastade mig tillbaka”

1 av 3
NÖJE

Danny Saucedo, 30, började gråta när Lisa Ekdahl, 45, tolkade hans hit ”If only you”.

Framträdandet kastade honom tillbaka till en jobbig tid i livet.

– Lisa förvandlades till mitt ex som stod framför mig och sjöng, säger han.

I kvällens avsnitt av ”Så mycket bättre” stod Danny Saucedo i centrum, och de övriga artisterna fick i uppdrag att ge sig på delar av hans låtkatalog.

Lisa Ekdahl valde att tolka pophiten ”If only you” som han släppte tillsammans med Drömhus-sångerskan Therese Grankvist 2007. Hon översatte låten till svenska och döpte den till ”Om du bara du”.

Det rörde Danny till tårar.

– Det här var helt fantastiskt att få vara med om, säger han i programmet.

”Blev otroligt djupt”

För Nöjesbladet förklarar han vad det var som framkallade den starka reaktionen.

Låten påminde honom om det tuffa året när han brände ut sig efter Melodifestivalen samtidigt som han separerade från sin dåvarande flickvän.

– Det kastade mig tillbaka till någonstans där jag började tappa fotfästet. Hennes tolkning av låten blev en påminnelse och hon förvandlades till någon annan. Hon förvandlades till mitt ex som stod framför mig och sjöng. Det blev så otroligt djupt för mig, säger han.

Att det var Lisa Ekdahl som sjöng bidrog till känslostormen.

– Lisa Ekdahl står framför mig och sjunger min egen låt. Det blev ett mindfuck. Jag önskar att alla fick uppleva det. Det var otroligt fint när hon ropade att hon ser mig. Det bet tag.

”Det blev dålig stämning”

I samma avsnitt försökte Danny Saucedo få hela artistgänget att samarbeta och skriva en låt tillsammans. Det visade sig vara lättare sagt än gjort.

Låtskrivandet slutade i osämja.

– Haveri. Alla skulle slå sig fram. Ingen gillade någons idé, alla gillade sin egen idé. Det blev riktigt dålig stämning på riktigt, säger han.

Men processen resulterade till slut i en färdig låt.

– Tanken var bara att vi skulle klara av uppgiften. Jag tycker det är kul att visa för alla som tittar att bara för att vi är sex stycken artister som har fungerande karriärer så blir det inte bra. Vi behöver våra producenter och musiker runt omkring oss, säger Danny.