”Morran & Tobias”-Bubben får friarbrev

Går ut med förklaring: ”Filmen är inte på riktigt”

1 av 3 | Foto: SVT
Robert Gustavsson och Johan Rheborg som ”Morran och Tobias”.
NÖJE

Kvinnor vill dejta ”Morran & Tobias”-Bubben.

Robert Gustafsson har fått flera brev riktade till sin rollkaraktär.

– En skrev ”Din mamma förstår dig inte”, säger han.

”Morran & Tobias – som en skänk från ovan” har setts av över 230 000 svenskar. Robert Gustafsson är överrumplad över reaktionerna på filmen och nu jagar kvinnor hans karaktär Tobias, eller Bubben som mamma Morran brukar kalla honom.

– Ja, det är jättemärkligt, nån frågade om han finns på Tinder. Man förstår inte vad som är skämt och allvar, säger Robert Gustafsson.

Friarbrev från två kvinnor

Och det är inte bara tonårstjejer som lämnar fnittrande telefonsvararmeddelanden i stil med ”är det du som är Bubben”. Rollkäraktären Tobias har till och med fått kärleksbrev.

– Det har kommit brev från två olika kvinnor som det är svårt att se någon ironi i. De är inte skrivna till mig utan till Tobias och det står saker som ”du behöver få kärlek och trygghet, jag kan hjälpa dig”. Det är som att de inte kan skilja på dikt och verklighet. De refererar till scener ur filmen och skriver ”du är ändå gullig mot din mamma” eller ”din mamma förstår dig inte”.

Morran är värsta svärmor

Nu har därför gänget bakom filmen, med Robert Gustafsson och Johan Rehborg i spetsen, bestämt sig för att gå ut med ett meddelande på Facebook.

– Det får bli nån lite humoristisk påminnelse om att det inte är på riktigt. Och något om att om ni fått för er att ni vill dejta Tobias så sluta med det. Jag kan inte tänka mig någon värre svärmor än Morran och dessutom borde de istället försöka hitta nån som är bättre på både kärlek och ekonomi än Tobias, säger Robert Gustafsson med ett skratt.