Plura: ”Jag är inget fan av Trump”

Önskar att det amerikanska valet var ogjort

1 av 3
NÖJE

Som liten önskade sig Plura ett elektriskt tåg i julklapp.

Nu önskar han sig något annat.
– Att det amerikanska valet var ogjort, säger han till Nöjesbladet.

Första advent har passerat och snart är julstämningen här på allvar. Men Plura Jonsson har ägnat sig åt att laga julmat bland julgranar och paket sedan oktober. Då spelade han in årets säsong av ”Pluras jul”.

– Jag är helt inne i julstämningen. Trots att det inte var någon snö ute så var det väldigt trevligt. Vi hade granar och julpynt så det var en extrem julstämning, säger han till Nöjesbladet.

Bland årets gäster som får hjälpa Plura i köket finns bland annat komikern Özz Nûjen, skådespelaren Johan Ulveson och konstnären Carolina Gynning.

– Många säger 'jag kan ingenting'. Özz Nûjen sa det. Måste jag rejta dem så är Johan Ulveskog väldigt matintresserad och matkunnig.

”Inget fan av Trump”

När Plura var barn önskade han sig ett elektriskt tåg i julklapp, som han aldrig fick. Men inför årets tv-inspelning hade produktionen tagit reda på Pluras önskan och sett till att fixa ett tåg.
– Vi hade ett som gick runt granen. Jag fick det tillslut. Vad kan det ha varit, 55 år senare. Då, äntligen. Det var jättefint.

I år önskar han sig däremot något annat.

– Att det amerikanska valet var ogjort.

Du är inget fan av Trump?

– Nej, jag är inget fan av Trump. Jag tycker att han kan säga vad som helst och förmodligen göra vad som helst också. Man får hoppas att han har några rådgivare som är lite mer sansade. Kanske vaknar man och inser att det bara var en ond dröm.

”Pluras jul” har säsongspremiär på lucia, den 13 december klockan 21:00 på TV3.

FAKTA

Så firar Plura jul

Plura firar jul med familjen. Hans barn och bror kommer över till honom. Han själv står för julmaten. Viktigast på julbordet är janssons frestelse som ska innehålla mycket ansjovis och grädde.

På senare år har Plura börjat modernisera julbordet och lägger gärna dit tonfiskcarpaccio, ceviche och råbiff.

Vilket är ditt bästa julminne?

– Jag har ju minnen från min barndom. De jularna var ”Fanny och Alexander-jular”. Mamma var ju mästare på att laga mat och dekorera. Vi hade ett jättestort julbord och hela släkten var där. Det kunde vara 20 personer. Sedan var det mycket jullkappar.

Har du upplevt någon skräckjul?

– I slutet av 80-talet flyttade jag och min dåvarande in i en ny lägenhet. Helt plötsligt var det vatten på hela golvet. Vi torkade upp det och ringde värden som kom dit och tittade på det men inte hittade någon läcka. Det blev julafton och vi skulle ha gäster. Plötsligt fylldes golvet av vatten. Juljouren fick komma dit och letade i flera timmar. Folk satt i vardagsrummet och blev jätteförbannade för att de inte fick mat och dryck. De var jättesura. Tillslut hittade vi felet och kunde laga mat.