Martina Haag: ”Man förstår inte hur tungt det är att skilja sig”

Berättar om responsen efter succéboken

1 av 4
Martina Haag.
NÖJE

Boken ”Det är något som inte stämmer” bygger på Martina Haags känslor efter skilsmässan från Erik Haag.

I podcasten ”Värvet” berättar hon om den svåra separationen.

– Man förstår inte hur otroligt tungt det är att skilja sig förrän man är där, säger hon i intervjun.

Martina och Erik Haag ansökte om skilsmässa i augusti 2013 efter 18 år som gifta. Två år senare kom Martinas bok ”Det är något som inte stämmer” som handlar om författaren Petra som upptäcker att hennes man Anders varit otrogen och vill skiljas.

I en intervju med Kristoffer Triumf i podcasten ”Värvet” berättar hon om varför det är så viktigt att prata om skilsmässor.

– Det är jätteviktigt att prata om skilsmässa, det är en jättestor sorg. Man förstår inte hur otroligt tungt det är att skilja sig förrän man är där. Man kan inte för sitt liv förstå hur fruktansvärt det är, säger hon i podden.

Vidare förklarar hon hur svårt det var att ta sig igenom separationen.

– Jag kanske är en person som är jättedålig på att skilja mig. Jag trodde ett tag att jag aldrig skulle kunna ställa mig upp liksom, säger hon i ”Värvet”.

Får brev dagligen

Martina Haag beskriver boken som det absolut bästa hon gjort.

– Det går inte att jämföra om jag slår ihop all respons jag fått på mina åtta tidigare böcker. Jag får fortfarande nästan dagligen brev eller folk som stoppar mig för att prata om boken. Fantastiskt att man kan sitta på sin kammare och sätta bokstäver bredvid varandra och få igång känslor i andra människor, säger hon i podcasten.

Hjälpte läsarna

Den allra vanligaste responsen är att läsarna varit i samma situation som Martina och att boken hjälpte dem att komma vidare.

Tidigare i år gästade författaren ”Skavlan” och pratade även då om skilsmässan.

– Man är så ledsen att man tror att man ska dö. Sen så börjar man skratta. Sen så börjar man bli lite glad igen. Och grejen är tiden, sa hon i talkshowen.