Gav sminktips till misshandlade kvinnor

Tv-kanalen får massiv kritik efter inslaget

1 av 3
NÖJE

Tv-kanalen 2M har mötts av hård kritik efter att ha gett sminktips till misshandlade kvinnor.

Nu har inslaget tagits bort och tv-kanalen ber om ursäkt skriver SVT.

Många har reagerat kraftigt på de sminktips som den marockanska tv-kanalen 2M delade med sig av i samband med FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor. I programmet visas det hur man kan sminka sig för att dölja blåmärken.

– Vi ska visa er sminktips för att dölja märken efter misshandel som kvinnor utsätts för. Det är något som ingen talar om, men det förekommer ändå, säger programledaren i inslaget.

Massiv kritik på sociala medier

Hon fortsätter och säger att tipsen även kan användas för att dölja andra typer av blåmärken, till exempel efter en olycka skriver SVT.

Tv-kanalen har fått massiv kritik för inslaget, främst på sociala medier från personer som anser att de uppmanar kvinnorna att dölja problemet istället för att rikta skulden mot förövarna.

”Det här normaliserar våldet mot kvinnor i stället för att se till att misshandlarna skuldbeläggs för sitt beteende” skriver en person.

”Strider mot värderingar”

Nu har inslaget raderats från kanalens sidor på nätet och redaktionen bad om ursäkt i deras nyhetssändningar. De har bland annat sagt att klippet ”strider helt mot redaktionens värderingar”. Nu vill 2M bli bättre på att kontrollera sin bevakning av våld mot kvinnor.