Rita Ora

Nu släpps Aviciis nya skiva

Av: 

TT

Torbjörn Ek

FILM

Fansen har väntat hela sommaren.

I dag släpps ”Avici”, Aviciis nya ep – samtidigt berättar han om varför han hoppade av turnerandet.

– Jag kom till en punkt när jag kände att jag inte gillade det längre, det blev för mycket. Sen kände jag bara, fuck jag slutar, säger han i en promotionvideo.

”Ny musik kommer väldigt (väldigt) snart”. Så skrev Tim ”Avicii” Bergling på Instagram i somras och fansen gick genast i taket.

Då hade den svenske dj-stjärnan hintat ett bra tag om att något var på gång – bland annat hade en rad stora sociala medier-profiler mottagit högtalare som spelade musik och innehöll meddelandet: ”Vi når alla en punkt i våra liv och karriärer där vi inser vad som betyder mest för oss. För Avicii är det att skapa musik”.

Nya ep:n innehåller sex låtar och samarbeten med Aluna George, Billy Raffoul, Vargas & Lagola, Sandro Cavazza och Rita Ora.

”Jag är så peppad på att vara en del av det här projektet, Avicii, jag älskar dig, tack för att jag får vara en del av detta”, säger brittiska popstjärnan Ora i ett filmklipp på Twitter.

Kommer fullängdare

I ett pressmeddelande avslöjar Avicii att det även kommer ett fullängdsalbum framöver, exakt när det släpps är däremot inte känt.

Ep:n är Aviciis första nya släpp på tre år – 2015 kom fullängdsskivan ”Stories”. Året därpå meddelade han att han tänkte sluta turnera efter många års jätteturnéer och en rad hälsoproblem.

I en promotionvideo om den nya ep:n berättar Avicii om vad som fick honom att så abrupt lägga ner turnerandet.

– När jag började som dj bestämde jag mig för att ge 100 procent oavsett vad som händer. Och jag fortsatte ge 100 procent hela tiden. det var hela tiden en känsla av mer, mer, mer. Jag gav mig aldrig själv chansen att känna efter vad som jag inte gillade med att turnera, säger han i videon.

”Det blev för mycket”

– Den enda tiden jag hade var några veckor här och där och sen fortsatte jag ut på vägarna igen. Och på de få veckorna så hann jag aldrig känna mig hemma någonstans. Jag låg på vägarna i åtta år och efter fyra år när jag kom hem så kändes det inte som hemma längre. Jag kom till en punkt när jag kände att jag inte gillade det längre, det blev för mycket. Sen kände jag bara, fuck jag slutar, säger han.

Men det var aldrig tal om att sluta med musiken.

”Jag kommer aldrig att sluta med musiken – jag kommer att fortsätta tala med mina fans genom den, men jag har bestämt mig för att 2016 års turné och show blir min sista”, skrev han till fansen i ett långt Facebookinlägg. Sin enligt egen utsago sista Sverigekonsert genomförde han i Malmö i augusti det året.

Men nu är han alltså tillbaka, och om det ändå blir några nya spelningar återstår att se.

ANNONS EXTERN LÄNK

Klicka hem dina munskydd enkelt här - välj mellan flera modeller.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Film

/

Rita Ora

LÄS VIDARE

”Det låter tusen gånger mer ABBA med Frida och Agnetha”

ÄMNEN I ARTIKELN

Rita Ora

”Avicii” Tim Bergling