Pratande polishund på spaning i Las Vegas

avJens Peterson

Publicerad:
Foto: Adrian Rogers/UIP
Hunden Max och Will Arnett som polispar.

Show dogs
Regi Raja Gosnell, med Will Arnett, Natasha Lyonne, röster av Chris "Ludacris" Bridges, Stanley Tucci, Alan Cummings, Shaquille O'Neal.

KOMEDI Alla djur kan prata med varandra i den här filmen, men människorna förstår inte.
Huvudrollen spelas av Max, en rottweiler som är polishund i New York. Han är överentusiastisk i ett inledande spaningsuppdrag, och blir utskälld av en FBI-polis (Will Arnett). Men strax måste de två samarbeta för att låtsas delta på en fin hundutställning i Las Vegas. Människa och jycke måste lära sig nya vanor. Dressyr både här och där.
Max är en hundversion av den sortens poliser som Mel Gibson, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger m fl brukar spela. Han tassar sina egna vägar och biter först och frågar sedan. Det mesta är väldigt bekant för den som sett amerikanska actionkomedier.
Vilket också är en del av skämtet. ”Show dogs” nämner den snarlika Tom Hanks-komedin ”Turner & Hooch” ett par gånger, och liknar även Sandra Bullocks skönhetstävling ”Miss Secret agent”. Samt ”Lady och Lufsen”.
Specialeffekterna är inte övertygande, med datoranimerade djur och pratande käftar på riktiga hundar. Spänningen är inte olidlig. Mest hoppas filmen locka de som tycker pandaungar är gulliga, hundar humoristiska och som är gamla nog att läsa den svenska textremsan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM