Matt Damon: Bioaction är som porrfilm

FILM

"Dåligt manus och riktigt usla skådisar"

HOLLYWOOD

"Spiderman" "Catwoman" och "I, Robot".

Matt Damon liknar sommarens stora bioaction vid porr.

- Det är dåliga skådisar och man vet precis vad som ska hända, säger han.

Foto: STJÄRNAN GÅR TILL ATTACK Matt Damon tycker att actionfilm är lika förutsägbar som porr. "Man vet precis vad som ska hända." Själv vill han göra en skådisdriven porrfilm.

Damons uttalande river ner skrattsalvor på presskonferensen i Los Angeles men filmbolagsrepresentanterna ser förskräckta ut.

Med tanke på att stjärnan har uppföljaren till "Bourne identity" på väg ut skulle han kunna beskyllas för att kasta sten i glashus.

"Bourne Supremacy" är sannerligen fylld av action.

"Bara tre bra uppföljare"

Damon lockades med en check på 15 miljoner dollar. Ändå var han länge tveksam till jobbet.

- En kompis rådde mig att vara försiktig. Han sa att det bara gjorts tre bra uppföljare som är lika bra eller bättre än föregångaren. "Nya testamentet" är bättre än det gamla, "Huck Finn" är bättre än "Tom Sawyer" och "Gudfadern II" är bättre än "Gudfadern".

Samtalet glider återigen till Damons jämförelse mellan action- och porrfilmer och han ombeds utveckla ämnet.

- En porrfilm har dåligt manus, riktigt usla skådisar och tunna rollfigurer. Skådisarna säger "Hej, jag är mjölkmannen" och då vet man vad som ska hända. När actionscenen är över kommer det en ny idiotisk scen med "Hej, jag är brevbäraren".

Ska göra porrversion

Tror du att du skulle kunna

göra det bättre?

- Det känns så. Jag vill göra en skådisdriven porrfilm (skratt). Regissören Doug Liman vill att han och jag ska bli det första teamet som gör porrversionen av den riktiga filmen. Vi ska kalla den "Porn identity".

Magnus Sundholm